tiistai 18. joulukuuta 2012

Kuvauksia odotellessa - Galaxi-raportti maanantaina 17.12.

Elokuvan ja television koulutusohjelman toisen
vuosikurssin opiskelijat  Ylen Galaxin suunnittelussa.
Pöydän päässä blogitekstin kirjoittaja Marjaana Auranen.
Elotv 11 lähti elämänsä matkalle kohti Galaxin soundia syksyllä 2012. Tarkoituksena oli lähettää pieni testiryhmä kokeilemaan yhteistyötä YLEn kanssa tulevaa Mediapolis-fuusiota varten.
Nämä pienet pioneerit touhusivat ja ahersivat koko syksyn ja alkutalven. Joulun alla olisi tosi kyseessä: Kuvaukset Akun tehtaalla. Mukana viisi eri-ikäisistä nuorista koostuvaa bändiä, live-yleisönä 300 ala-koululaista, vajaa sata työryhmäläistä...
Siinä pohjustusta tämän hetken tilanteeseen. Kuvauksiin on nyt aikaa yksi päivä ja harjoituksia tasan yksi. Tänään. Voitte vain kuvitella millaiset paineet työryhmäläisillä on tällä hetkellä.

Tekniikkatiimi on ahertanut koko edellisen viikon yötä myöten, pienet kätöset verillä, niska hiessä, selkä ruvella, tippaleipä linssissä – ja tähän voitte lisätä muita osuvia mielikuvia - rakentaen studiota. Apuna studion rakentamisessa oli Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, jonka opiskelijat vastasivat lavasteista.

Tuottajat ja catering ovat yrittäneet pysyä vauhdissa mukana, jotta kaikki tulisi ruokittua ja kahvitettua, jottei ketään unohdettaisi ja kaikilla olisi lämmin..Ja voin sanoa, että studiossa tällä hetkellä on erittäin lämmin tunnelma. Trooppinen, suorastaan. Studion katossa hehkuvat sadat lamput ja porukka hikoilee. Sauna Elotv:n tyyliin.Tänään siis harjoitellaan. Paikalla työryhmä sekä bändit. Mutta huomenna tulee yleisö… Ilmassa leijuu pelonsekainen kauhu - kuulen korvissani vienon kuiskauksen ”The horror, the horror”. Lapset ovat pelottavia. Oikeasti.

Teksti: Marjaana Auranen, kuvat: Vili Pajunen, Helena Ruohotie

0 comments: