keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kokemuksia Brightonin Great Escape -tapahtumasta keväällä 2012


Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki -koulutusohjelman opiskelijat vierailivat viime keväänä Brightonissa Great Escape -tapahtumassa ja samalla matkalla myös partneriyliopistossamme Southampton Solent Universityssä. Keväinen reissu oli hieno kokemus, tässä opiskelijoiden kommentteja:

"Great Excape on festivaali Brightonissa, jossa esiintyy kolmen päivän aikana toistasataa artistia. Lisäksi siellä järjestetään luentoja ja keskustelupaneeleita tämän päivän musiikkibisneksestä. Yhtyeet aloittavat yhdeltä iltapäivällä ja viimeiset lopettavat kahden aikaan yöllä, joten tapahtumaa riittää.Tämä on tapahtuma, jossa jokaisen itseään kunnioittavan muusikon tai musiikkiammattilaisen pitäisi käydä. Yhteenvetona: artistien kanssa on helppo tulla toimeen, jos on jotain yhteistä. Näiden yhtyeiden kanssa se olikin helppoa, koska meitä yhdisti urbaani rytmimusiikki."
- Markus Seppä

"Matka Southamptoniin ja Brightoniin avasi silmiäni, ei pelkästään maailmankuvallisesti, vaan se osoitti että musiikille eri muodoissaan on vielä tilausta ja yleisöä. Tapasin monia alalla toimivia ja kuulin musiikkia loistavilta artisteilta. Suurin hyöty matkastani oli kuitenkin työharjoittelun sopiminen lontoolaiseen levy-yhtiöön."
- Patrik Kivekäs / 10SMUSA

"Viime kevään matka Brightoniin oli mahtava kokemus. Eritoten paikallinen klubikulttuuri oli mieltä laajentava kokemus. Sai uskoa livebisnekseen, että ei ne asiat oikeasti niin huonosti. Reissun myötä ei ole tullut työtarjouksia. Kontakteja kylläkin. Ulkomaista lehdistöä lähinnä."
- Joona Teittinen, H09MUSA

"Brighton laajensi tajuntaa ja avasi ovia. Monenlaista tuli nähtyä ja useita yhteyksiä. Jotkut hedelmällisiä, jotkut turhauttavia. Blogi It's All Happeningin yhteydenotto ja kutsu showcaseensa oli mukavaa.
Paneelit ja showcaset auttoivat ymmärtämään oman brändin luomisen reittiä. Näitä kaikkia asioita olemme käyneet läpi Harri Karvisen oppitunneilla ja kokemuksen kautta pyörät ovat jo pyörineet, nyt vaan entistäkin kitkattomammin."
- Marko Harinen

Ensi syksynä Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki -koulutusohjelma ja Degree Programme in Media yhdistyvät yhdeksi koulutusohjelmaksi, jonka opetus tapahtuu TAMKin Finlaysonin kampuksella. Koulutusohjelman ennakkotehtävä löytyy netistä, hakuaika englanninkieliseen koulutusohjelmaan on 7.1.- 12.2.2013.

Katso ennakkotehtävät tästä!

Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki -blogi
Degree in Media -blogi
Great Escape -tapahtuman nettisivut


0 comments: