maanantai 3. joulukuuta 2012

Suomen Taiteilijaseuran Palokärki-palkinto Minna Suoniemelle!Suomen Taiteilijaseuran Palokärki-palkinto myönnetään Taiteilijat 2012 –näyttelyssä kuvataiteilija Minna Suoniemelle videoteoksella Punahilkka ja susi.


Minna Suoniemi (s.1972) on valmistunut Kuvataideakatemiasta ja Taideteollisesta korkeakoulusta ja työskennellyt aktiivisesti kuvataiteilijana vuodesta 1996. Hän on toiminut vuodesta 2005 lähtien kuvataiteen lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa. Suoniemi asuu ja työskentelee Helsingissä ja  Tampereella.
Teoksessa Punahilkka ja  susi mustiin pukeutunut pikkutyttö seisoo  metsänrajassa ja murisee. Hidastus tekee äänestä  eläimen murinaa.  Tytössä kohtaavat punahilkka ja susi.

 Taiteilijat 2012 –näyttelyn jury perustelee valintaansa seuraavasti:
”Minna Suoniemen taiteen materiaalia ovat usein stereotypiat, ennakkoluulot ja -asenteet. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun, joka on mielikuvituksellisuudessaan lähellä arkipäivää ja johon katsojan on helppo samaistua.
 
Suoniemen Punahilkka ja susi –videoteoksen pinnalta yksinkertainen lapsiaggression kuvaus pitää sisällään sekä satujen mytologiaa että viittauksia taidehistoriaan. Teoksen satuhahmo on lapsen todellisuudessa kiinni oleva ja lapsessa olevan, äärettömän mielikuvitusmaailman esiin nostama Hahmossa aikuinen voi tunnistaa itsessään piilevän aggression tai vastustuksen yhteiskuntaa kohtaan.”

Palokärki-palkinto,  joka on suuruudeltaan 4 000 euroa jaetaan nyt 10. kerran.  

TAITEILIJAT 2012

Suomen Taiteilijain 117.näyttely TAIDEHALLISSA 1.12.2012 - 6.1.2013

Lisätietoa taiteilijasta: 
www.minnasuoniemi.com

0 comments: