torstai 8. maaliskuuta 2012

Maailmanlopun tunnelmia vuoden 2012 Filkkaristudiossa


Laura Heikkilä, Sanni Hujanen ja Jesse Jalonen
hiovat huomisen Filkkaristudio-lähetyksen yksityiskohtia.

Jo perinteeksi muodostunut TAMK:in elokuvan ja television koulutusohjelman opiskelijoiden tuottama Filkkaristudio nousee tänä vuonna jälleen liikekeskus Siperian aulaan. Toteutuksessa on mukana myös Pirkanmaan ammattiopiston opiskelijoita. Perjantaina 9.3. lähetetään kolme suoraa lähetystä kello 13, 15 ja 17 alkaen. Lähetyksiä voi seurata suorana Stadi tv-paikalliskanavalta sekä verkossa osoitteesta www.stadi.tv, josta ne ovat katsottavina myös tallenteina jälkeenpäin. Lähetyksiä voi seurata myös paikan päällä Siperian aulassa.
Ensimmäisen lähetyksen teema on tulevaisuuden elokuvantekijät. Vieraaksi saapuvat Oulussa tuotetun Dr Professor’s Thesis of evil – animaation ohjaaja-tuottaja Jukka Vidgren ja markkinointivastaava Katja-Maaria Kilponen. Lyhytelokuvaprofessori Richard Raskin luennoi festivaalin aikaan Tampereella ja on myös lupautunut vierailemaan kello 13 lähetyksessä. 
Opettaja Mikko Uimonen ohjaa opiskelijoita Filkkaristudion
tarkkaamossa, joka on rakentunut Siperian aukion nurkkaan.

Toisessa lähetyksessä pohdiskellaan maailmanlopun uhkaa. Lähetysvieraaksi saapuu totaalirunoilija, hypnopoliitikko J.K. Ihalainen, jonka runoon perustuu festivaaliohjelmistossa mukanaoleva elokuva Kone 2010. Toinen vieras on kanadalainen elokuvaaja Stephen Whitehead, joka on kuvannut niin ikään ohjelmistossa mukanaolevan We ate the children last – elokuvan. Molemmat elokuvat ovat mukana Lopunajan kuvia 2 –sarjassa. Toinen lähetys alkaa kello 15.
Kello 17 alkavan viimeisen lähetyksen varmistunut vieras on animaatio-ohjaaja Ami Lindholm. Hän on tehnyt taiteilijan luomisen tuskaa ja onnistumisiakin pohdiskelevan animoidun nettipäiväkirjan Ahdistaa/helpottaa, joka on mukana FestArt: Animoi! Ahdistaa / Helpottaa – näyttelyssä taidegalleria TR1:ssä.
Työryhmässä mukana oleva Tero Liimatainen
on mm.  Filkkaristudion kahvion vastaava.

Teksti: Riitta Ryhtä.

0 comments: