perjantai 17. helmikuuta 2012

Perjantain piristys, osa 2: Let's go TUUBI!

Tuubissa keskustellaan Ruostuneet -lyhytelokuvan etenemisestä,
vas. Outi Söderholm, Kai Salonen, Carolina Pajula,
Juha Fossi, Jesse Jalonen ja Julia Elomäki.


Perjantain piristys -sarja TTVO:n blogissa poimii joka perjantai palan Finlaysonin kampuksen arkea esittelyyn - tänään vuorossa on Tuubi-kokous! Tuubi on käytäntö, jolla koulumme projektit pysyvät paremmin niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin hallussa. ”TUUBI on todella näppärä tapa pitää kymmenet yhtäaikaiset projektit hallinnassa. Opiskelijat oppivat TUUBIssa myymään ja toteuttamaan ideoitaan  ammattimaisesti, lisäksi TUUBI on Finskun paras paikka pysyä kärryillä siitä, mitä kaikkea opiskelijat parhaillaan puuhaavat”, sanoo TUUBIN puheenjohtaja Kai Salonen.

Median koulutusohjelman ensimmäisen vuoden opiskelijat
Trent Pancy ja Emilija  Veselova tuottavat
kansainvälisen Impro-festivaalin toukokuussa.


Elokuvan ja television koulutusohjelman kolmannen vuoden opiskelijat Priska Ruotsalainen ja Kaisa-Leena Koskenkorva kertovat Tuubista opiskelijan näkökulmasta: "Tuubiin kannattaa mennä hyvin varustautuneena ja laittaa asioita ylös paperille. Silloin saa opettajilta luottamusta ja pystyy tekemään projektia itsenäisemmin ja luo samalla itselleen uusia mahdollisuuksia. On hyvä, että opettajat ovat kärryillä projekteista mitä oppilaat koulussa tekevät mutta eivät koko ajan hengitä niskaan. Tähän tarkoitukseen Tuubi on hyvä!". 
He myös ohjeistavat opiskelijatovereitaan: "Ota rennosti. Tuubi ei ole vakava asia, vaan rento keskustelu, jossa selvitetään projektin kulku kaikille osapuolille. Se on hyvää harjoitusta oikeaan työelämään. Ota vastaan kritiikkiä ja huomioi opettajien kommentit."
Priska Ruotsalainen ja Kaisa-Leena Koskenkorva
valmistautuvat kertomaan Tuberkuloosielokuvista.


Tänä perjantaina Tuubi -kokouksessa käsiteltiin seuraavia opiskelijoiden projekteja (lainaukset projektisuunnitelmista): 

  • Lumi on jo peittänyt, "elokuvallinen kollaasi mummouden olemuksesta"
  • Ruostuneet, "musta komedia ihmisistä ja heidän kyvyistään selviytyä romahteneessa yhteiskunnassa"
  • Improv Festival, FIIF, "Two-Day International Improv Festival 18.-19.5."
  • Tuberkuloosielokuvia, "herätevideoita tuberkuloosista, tilaustyö"
  • Unikuvia, Hanna Lappalaisen opinnäytetyö, "tanssielokuva, esitetty Loikka-festivaalilla"
  • Blue Moon, "video art, about relationships and creation of life"

0 comments: