perjantai 17. helmikuuta 2012

Ice Screen Project "HUMAN-NATURE"


Kuvanveistäjä Vesa Toukomaa opettaa jäänsahausta Future Film Project ryhmälle..


Kuvanveistäjä Vesa Toukomaan johdolla ryhmä Tampereen Ammattikorkeakoulun kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita työskentelee viikon 8 jäällä ja kurssin lopuksi toteuttaa jäätapahtuman torstaina 23.2. klo 18-20 Kuusamossa Iisakin Kylässä. Tapahtumasta järjestetään näyttely Tampereella myöhemmin.

Ice Screen Project toteutuspaikaksi valikoitui Kuusamo sen erityisen luonnon, ympäristön sekä Kuusamo-opisto yhteistyön kautta. Kuusamo-opisto tuo tapahtumaan paikallista osaamista ja näkökulmia luontovalokuvien muodossa. Jäätapahtumassa yhdistetään valokuvia ja kokeellista liikkuvaa kuvaa: animaatiota ja bitmappausta projisoituna jään sisään ja ympäristöön.
Markus Turppa tekee tuttavuutta materiaaliin.

Interaktiivisessa jääteoksessa katsoja kohtaa luonnon uudella tavalla kulkiessaan kahden erilaisen jääseinän läpi. Valokuviin pysäytetty luonto yhdistyy kokeellisiin videoihin. Läheisyydessä pyörivät jäähän veistetyt nykyteknologian rattaat.

Hankkeen tekee erityiseksi konkreettinen yhteistyö Kuusamo-opiston valokuvaajien kanssa ja toteutus paikallisen matkailuyrittäjän Ruka Safaris kanssa. Tapahtuma on tarkoitus tehdä uudelleen seuraavana vuonna.
Hankkeen on mahdollistanut Tampereen Ammattikorkeakoulu ja yhteistyökumppaneina ovat Kuusamo-opisto ja Lapin yliopisto. Jyväskylän kaupunki tuki hanketta lainaamalla valokalustoa.

Teksti: Aino Yrjänä, kuvat: Satu Leskinen.

0 comments: