maanantai 14. maaliskuuta 2011

Playful Sensing: Luovaa konseptointia Demolassa

Luonnokset auttavat hahmottamaan ideoita konsepteja suunnitellessa

Huh, mitä mahtavia projekteja. Sellaisten parissa pääsevät monet opiskelijat täällä TAMKissa puuhastelemaan. Kevät 2011 on varattu media-opiskelijoiden lukukalenterissa 30 opintopisteen arvoiselle interaktiivisen median projektille, jossa opiskelijat voivat toiveidensa mukaan keskittyä joko yhteen isoon tai useampaan pienempään projektiin. Kaikissa tapauksissa ainakin yhdellä niistä on oltava yhteys yrityselämään.

Demola tarjoaa tähän mainion mahdollisuuden niin TAMKin, kuin muidenkin Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille, eikä valinnanvara lopu kesken, sillä projekteja riittää erilaisten pelien kehittämisestä aina sosiaalisen median strategioiden luomiseen ja mobiilisovellusten nikkarointiin.

Löysin itseni projektipäällikön paikalta kolmen hengen tiimistämme, johon kuuluu itseni mukaan lukien kaksi interaktiivisen median ja yksi tietotekniikan opiskelija. Tehtävämme on haastava ja mielenkiintoinen: suunnitella kolme viihdyttävää konseptia, jotka tavalla tai toisella hyödyntävät mobiilisensoreita ja projektoreita tai kosketusnäyttöjä. Luovuus siis saa ja pitää päästää valloilleen!

Onneksi lukuisat tapaamiset projektipartnerin ja Demolan opiskelijavastaavan kanssa ovat valaisseet suuresti ja sysänneet tiimimme oikeaan suuntaan. Jatkuva keskustelu ja palaute tekee tehtävänsä ja auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme: kolme videota, joissa kolme konseptia esitellään, tulee olla valmiina toukokuun puoleenväliin mennessä.

Taitojen riittämistäkään ei tarvitse murehtia, sillä meille erityisesti projektia varten järjestetyt erityiskurssit Adobe Premiere - ja After Effects –sovelluksista antavat hyvän pohjan teknisille taidoille. Ensi viikolla koulussamme vierailee Timo-Pekko Nieminen DoubleNegative-studiolta Lontoosta. Pekon kokemus kattaa efektien luomisen mm. Harry Potter – ja James Bond –elokuviin. Siinä meille esikuvaa!

Seuraa Playful Sensing -projektin edistymistä blogissamme!
Tsekkaa omat mahdollisuutesi Demolan sivulta.

Johanna Peltola
Kirjoittaja opiskelee kansainvälisessä median koulutusohjelmassamme (IMP)
Lue lisää juttuja IMP-opiskelijoiden edesottamuksista
|||
Lisää Demolaprojekteja
|||

0 comments: