maanantai 20. heinäkuuta 2009

TTVOn ilta Dokumenttiprojektissa keskiviikkona, osa 3

Dokumenttiprojektin Tulevaisuuden tekijät
TAMKin taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien dokumentteja 2008

TV2 ke 22.7.

klo 23:00 Antti Tuomikoski: Melko kallista paskaa
klo 23:45 - 00:48 lyhytdokumentit:
Ilkka Rautio: Ei vettä rantaa rakkaampaa
Seija Hirstiö: Hiljaisuus
Kristiina Lehto: Asperger syndroomaisen päiväkirja
Jussi Autio: Up with attitude - Askel asenteella
Henna Inkinen: Viimeinen päivä
Helena Yli-Kyyny: Sotilasmuistioni

Blogi esitteli Tulevaisuuden tekijöistä torstaina Antti Tuomikosken ja Ilkka Raution dokumentit, Seija Hirstiön, Kristiina Lehdon ja Jussi Aution työt lauantaina. Esittelyt jatkuvat ja päättyvät tänään Henna Inkisen ja Helena Yli-Kyynyn elokuvilla.

Henna Inkisen Viimeinen päivä:Henna Inkisen viisiminuuttinen dokumenttielokuva Viimeinen päivä on skannattu 35mm filmiltä videolle. Ohjaaja kertoo työstään:

"Still-kuvin toteutettu kompilaatioelokuva vie katsojan matkalle mieleen. Se on subjektiivinen kuvaus erään elämänvaiheen päättymisestä ja uuden alkamisesta. Suurimmat tunnekokemuksemme sijoittuvatkin juuri kyseiseen välitilaan: suru vanhan menettämisestä ja pelko kohti tulevaa ovat elokuvassa vahvasti läsnä.

Päähenkilö käy läpi ihmissuhteitaan kesäisen polttavassa Pariisissa. Elokuva liikkuu alitajunnan virrassa yhdistellen ja assosioiden tunnelmia kaihosta vapauteen. Avoin tarina mahdollistaa sen tulkinnan katsojan omasta näkökulmasta.

Viimeinen päivä on elokuvallinen runo. Musiikki ja kaihoisa äänimaisema toimivat tärkeänä elementtinä elokuvassa. Kuvakerronnassa on hyödynnetty filmeiltä skannattuja merkkejä, virheitä ja rosoja. Roskia ei ole poistettu vaan ne on jätetty luomaan nostalgista tunnelmaa kuvakieleen. Nämä ainutlaatuiset sattuman luomat merkit toimivat dokumentaarisena materiaalina elokuvassa."

Henna valmistui kesäkuussa TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta.

Henna Inkisen verkkosivut

Henna Inkinen blogissa


Helena Yli-Kyynyn Sotilasmuistioni:
Ohjaaja kertoo:

”Alussa olin moku ja mokulla 240 aamua.”
Sotilasmuistioni kertoo nuoren miehen, isäni, aatoksista ruotuväessä 1950-luvulla. Valokuvat, kirjoitukset ja piirustukset kuvaavat niin ajan arvoja ja aatteita kuin myös ikävää ja kaipuuta takaisin kotikonnuille ja siviilielämään.

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus Helena Yli-Kyyny
Äänisuunnittelu Antti Luukkainen ja Helena Yli-Kyyny
Lukija Antti Luukkainen

Helena Yli-Kyyny opiskelee leikkausta viestinnän koulutusohjelmassa.

Helena Yli-Kyyny blogissa

0 comments: