perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kuvataiteen opiskelijoiden ympäristötaidenäyttely Viikinsaaressa


ARS VIIKINSAARI 09
Ympäristötaidenäyttely

12.7.-15.8.2009

Heinäkuussa päivittäin, elokuussa ei ma
Laivat Viikinsaareen tasatunnein Laukontorilta
Edestakainen lippu 10 €, opiskelijat/eläkeläiset 8 €, lapset (4-17 v) 5 €

TAMK/TTVO:n kuvataiteen opiskelijoiden yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuritoimen kanssa järjestämä perinteisen Viikinsaaren ympäristötaiteen näyttely on avoinna heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Tämänvuotisen näyttelyn nimi on Ars Viikinsaari, ja siihen osallistuvat taiteilijat ovat:

Vera Arjoma
Anni Hujala

Riikka Kunnari

Tuija Lappalainen
Petra Lukkari

Vili Nissinen

Karoliina Paappa

Kristian Tuomainen

Päivi Viinikainen


Taiteilijat kertovat näyttelystään:

"Luonnon oma todellisuus ja ihmisen luoma kulttuuri kohtaavat ARS Viikinsaari 2009 -ympäristötaidenäyttelyssä. Yhdeksän taiteilijaa hyödyntävät teoksissaan monipuolisesti nykytaiteen keinoja. Teokset avautuvat vuoropuheluun ympäristön ja katsojan kanssa kutsuen pohtimaan ihmisen luontosuhdetta, sen merkitystä ja olemusta. Eri tekniikoin toteutetut teokset viestivät muun muassa hetkellisyyden ja pysyvyyden välisistä jännitteistä, tekojen ja tapahtumien vaikutuksista, sekä ihmisen halusta ja kaipuusta olla kuitenkin lähellä luontoa, vaikkakin etääntyneenä. ARS Viikinsaari 2009-näyttelyn teokset on toteutettu muun muassa kuvanveiston, valokuvauksen ja installaation keinoin. Osassa teoksista on käytetty kierrätettyjä, jopa jätteeksi luokiteltavia materiaaleja. Luonto ei katso ihmisen sosiaaliluokkaa, se on kaikille sama. Ihmisen jäljet ovat lopulta samaa."

ARS Viikinsaari 09 - ympäristötaidenäyttely on toteutettu Tampereen kulttuuritoimen, Tampereen ammattikorkeakoulun, Suomen Hopealinjat Oy:n sekä K - Extra Kiivin tuella.

Viikinsaari
ARS Viikinsaari Facebookissa

0 comments: