keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Dokumenttiprojektissa 29.7. Maiju Asikaisen Yritä ees!


Maiju Asikaisen dokumentti Yritä ees!
YLE TV2 Dokumenttiprojekti

29.7. klo 22.50 - 23.35


Keskiviikkona 29.7. nähdään yhdeksäs ylen kanavilla heinäkuussa esitettävä TTVOn tuotantoa oleva elokuva. Maiju Asikaisen Yritä ees! kertoo rakkaudesta - eli siitä, kun kaikki menee välillä päin helvettiä!

Yritä ees! kertoo nuoren ohjaajan, Maiju Asikaisen (26) ensirakkaudesta Kaarlosta, yhteisestä rock-kesästä, valinnoista aikuisuuden kynnyksellä, ystävyydestä ja unelmista. Tarinan alussa Maiju muuttaa Berliinistä takaisin Suomeen kesäheilansa Kaarlon takia. Kaarlo haaveilee rokkitähteydestä, törttöilee, etsii sekä itseään että töitä, ja opiskelupaikkaa. Parisuhde ja naapureiden kukkaistutukset joutuvat koetukselle, kun harmaa arki näyttää kyntensä.

Kaarlo sekä vierellä kulkeva Maiju käyvät yhdessä läpi ihastumisen, opiskelut, riidat, epävarmuuden, rock-keikat, juhlat, yhteenkuuluvuuden, ikävän, pelon ja rakastumisen. Miss Monster Truck -bändissä soittavan Kaarlon unelma liittyy musiikkiin, mutta miten käy parisuhteelle?

Yritä ees! on subjektiivinen elokuva, jossa ohjaaja on itse kertojana. Maiju Asikainen avaa elämäänsä katsojille päiväkirjojen avulla ja osa elokuvasta perustuu kotivideoihin.

Yritä ees! on Maiju Asikaisen lopputyö TAMKin viestinnän koulutusohjelmassa ja se on ohjaajan ensimmäinen dokumenttielokuva. Tämä on elokuvan ensimmäinen julkinen esitys.

Elokuvan on yhtistyössä TTVO:n kanssa tuottanut Nelivetotuotanto. Se on käsikirjoitettu ja ennakkosuunniteltu Hochschule für Film und Fernsehen Potsdam Babelsberg -elokuvakorkeakoulussa Maiju Asikaisen opiskelijavaihdon aikana. Elokuva on kuvattu vuonna 2007.

Tekijät
Ohjaus ja käsikirjoitus: Maiju Asikainen
Leikkaus: Johanna Harmaala
Kuvaus: Jan-Niclas Jansson
Äänisuunnittelu: Jarno Muhonen
Tuotantopäälliköt: Mari Aalto, Samu Reijonen
Grafiikat: Hanna-Leena Saarenmaa
Musiikki: Miss Monster Truck ja Kaarlo Terho

Tuotanto: Nelivetotuotanto, TAMK / taide ja viestintä, Dokumenttiprojekti

Maijun kirjoitus elokuvasta Dokblogissa
Iikka Vehkalahden kirjoitus elokuvasta Dokblogissa
Nelivetotuotanto
Miss Monster Truck

Kuvassa Kaarlo, kuvaaja Maiju Asikainen

0 comments: