sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Colin Muir vetää MA in Screenwriting koulutusohjelmaa


Colin Muir vietti jälleen viikon TTVO:lla Finlaysonilla. Salfordin yliopistolla ja TAMKilla on yhteinen maisteriohjelma, MA in Screenwriting, ja Colin kävi tapaamassa opiskelijoita ja keskustelemassa ohjelman tulevaisuudesta.

MA in Screenwriting opiskelijat työskentelevät puolet ajasta Tampereella ja puolet Manchesterissä. Ensimmäisen kurssin opiskelijat valmistuvat ensi tammikuussa. Toinen ryhmä käynnistyi syyskuussa.

Colin kertoo että tämä koulutusohjelma poikkeaa monessa tavanomaisista maisteriohjelmista. Opiskelijan luovan kehityksen ja elokuvateollisuuden vaatimusten välille on onnistuttu luomaan hyvä tasapaino. Toinen ero on se, että pyrimme pitämään opiskelijoihin yhteyden kurssin päätyttyä, ja viemään parhaat käsikirjoitukset Berliinin elokuvajuhlille, Cannesiin ja jopa Los Angelesiin American film marketille, Colin kehuu.

Tulokset näyttävät hyviltä. Opiskelu uudessa ympäristössä auttaa näkemään maailman uusin silmin, antaa aikaa ja tilaa luovuudelle.

Tulevaisuudessa opiskelijoita ei rekrytoida vain Suomesta ja Englannista, neuvotteluja käydään yhteistyön ulottamiseksi Saksaan, Itävaltaan ja Yhdysvaltoihin.

Colin on syntyisin Edinburghista. Hänellä on teatteriohjaajan maisteritutkinto Connecticutin yliopistosta sekä elokuva- ja televisio-ohjaajan maisteritutkinto Templen yliopistosta Philadelphiasta. Hän työskenteli Yhdysvalloissa ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana. Vuodesta 1991 hän on opettanut Salfordin yliopistossa. Hän on elokuva- ja radiokäsikirjoituksen maisterikoulutusohjelman koulutuspällikkö ja MA in Screenwriting ohjelman koulutuspäällikkö. Hän on myös Film Production Companyn johtaja.

TTVO:lla ja Salfordin yliopiston mediakoulutuksella on myös opiskelija- ja opettajavaihtoa ja muita yhteistyöprojekteja jo 15 vuoden ajalta.

MA in Screenwriting
Muut MA in Screenwriting jutut tässä blogissa

Englanninkielisen blogimme jutut MA in Screenwriting kurssista

Kuvassa Colin Muir TTVO:n kattoterassilla

0 comments: