lauantai 31. tammikuuta 2009

Blogin 1-vuotisjuhla: tilastotietoja


Torstaina tämä blogi täytti vuoden. Sen kunniaksi esittelen hieman faktoja blogin käytöstä.

Kävijämääristä ei ole tilastoja koko ajalta. Blogi käynnistyi tilapäisenä sivuhommana, enkä itse aluksi uskonut että siitä mitään mainittavaa syntyy. Vasta maalikuun puolivälissä asensin Sitemeterin monitoroimaan liikennettä. Käytössä on kuitenkin vain ilmaisversio, joka näyttää 200 tuoreinta käyntiä, eikä tuota tilastoja arkistoon. Seurannasta oli kuitenkin suuri apu mm. hakukoneisiin tarttuvien tunnisteiden ja avainsanojen kehittämisessä. Kävijöitä 18.3. jälkeen on 19 000 ja sivulatauksia 34 300. Viime kevään yhteishaun jälkeen kävijämäärät hieman laskivat, mutta pysyivät niin korkealla tasolla että blogin julkaisemista jatkettiin. Lokakuussa ylitettiin jo huhtikuun kävijämäärät, ja nyt tammikuussa keskimääräinen päivittäinen lukijakunta on ohittanyt sadan rajapyykin. Sata päivittäistä kävijää on paljon blogille, jolla on näin pieni kohdeyleisö.

Yksityiskohtaisia tilastoja on karttunut vasta uudenvuoden aaton jälkeen, jolloin vihdoin viritin Google Analytics työkalun. Sinänsä Analytics ei paljon uutta kerro, sama ymmärrys syntyi mutu-pohjalta Sitemeterin tietoja seuraamalla. Analytics antaa kuitenkin eksaktia tietoa:

Tammikuussa blogin sivuilla on ollut 2795 käyntiä ja 2202 erillistä kävijää, jotka ovat käyneet 5111 sivulla. Suosituin selain on Firefox (61,47%), Windowsia käyttää 84,22% ja Macintoshia 13,85%, käytetyt selaimet ovat edustaneet 15 eri kieliversiota.

Suurin osa kävijöistä tuli linkin kautta (54,99%), ja huomattava osa hakumoottoreiden kautta (38,14%). Eniten lukijoita tulee Googlesta (37,78%) ja toiseksi eniten TAMKin sivulta, lähinnä elokuvan ja television koulutusohjelman ja kuvataiteen ohjelman sivuilta (35,97). Tilanne on vastaava englanninkielisen sisarblogin tilastoissa, liikenne siinne tulee pääosin joko TAMKin sivuston Media Programmen sivulta tai Googlesta.

Luetuimmat sivut käsittelevät yhteishakua. Ei mikään yllätys, mutta osoittaa että blogi toimii tarkoituksensa mukaisesti. Muut suosikkisivut esittelevät opiskelijoiden projekteja. Seuraavassa 1-vuotisjuhlapostauksessa esitten tarkemmin lukjoiden suosikkeja ja käytetyimpiä hakusanoja.

Kuva: TAMKin kulttuurialan koulutusohjelmien sisäänkäynti Finlaysonilla. Englanninkielisen Degree Programme in Median haku on käynnissä 13.2. saakka, elokuvan ja television koulutusohjelman sekä kuvataiteen koulutusohjelman haku 23.3.-9.4.

0 comments: