maanantai 26. tammikuuta 2009

Ammatillinen neuvottelukunta järjestäytyi


TAMKin kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmien uusi yhteinen ammatillinen neuvottelukunta piti viime viikolla järjestäytymiskokouksensa.

Ammatillisen neuvottelukunnan tehtäviä ovat opetussuunnitelmien kommentointi, työelämän näkökulman antaminen koulutuksen kehittämiseen sekä tarvittaessa linjata ja antaa suosituksia koulutusalojen toiminnasta. Neuvottelukunnan toiminnan luonne on keskusteleva, kriittinen ja kantaaottava.

Neuvottelukunta päätti ensi töikseen paneutua opetussuunnitelmiin työelämän tarpeiden kannalta, kansainväliseen toimintaan ja verkostoitumiseen, ulkoiseen viestintään sekä luvassa oleviin tilajärjestelyihin. Kokous keskusteli intensiivisesti ja tuotti joukon hyviä ideoita.

Puheenjohtajakseen neuvottelukunta valitsi tuottaja Timoteus Tuovisen. Neuvottelukunnan sihteerinä toimii Susanna Ihanus TAMKin yrityspalveluista, ja koulutusohjelmia edustavat kuvataiteen koulutuspäällikkö Juha Suonpää, viestinnän koulutuspäällikkö Leena Mäkelä, taiteen ja viestinnän osaamiskeskuspäällikkö Kai Salosen sijaiset Carita Prokki ja Antti Haapio sekä yliopettaja Cai Melakoski.

Kuten seuraavasta jäsenluettelosta voi arvata, ovat koulutusohjelmat syystä ylpeitä ammatillisesta neuvottelukunnastaan, komea joukko kuvataiteen ja viestinnän huippuasiantuntijoita!

Ulrich Haas-Pursiainen, kuraattori, Valokuvakeskus Nykyaika
Lars Holmström, Kuvataiteilija
Juha Kaario, Senior Business Development Manager at Nokia
Taina Myllyharju, museonjohtaja, Tampereen taidemuseo
Hanna Puro, toimitusjohtaja, Zento Interactive
Henri Roth, Creative Director, Universomo Ltd
Timoteus Tuovinen, tuottaja, Aitomedia
Minna Tiihonen, Tampereen Tuotantotalon päällikkö, YLE Tuotanto
Marketta Seppälä, johtaja, FRAME Finnish Fund for Art Exchange
Janne Seppänen, professori, Tampereen yliopisto
Aku Syrjä, toimitusjohtaja, Akun tehdas
Maila-Katriina Tuominen, toimittaja, Aamulehti

Kuva: Juha Suonpää

0 comments: