keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

TAMKin Finlaysonin kampukselle kaksi uutta koulutusohjelmaa


Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osaamiskeskuksen (TTVO) yhteyteen Finlaysonille syntyy opetusministeriön tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan kaksi uutta koulutusohjelmaa elokuussa 2009.

TAMK sai järjestettäväkseen yhden kolmesta kokonaan uudesta elokuvan ja television koulutusohjelmista. Metropolia ammattikorkeakoulu ja Arcada, Helsingissä toimiva ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, ovat kaksi muuta elokuvan ja television koulutusohjelman sijoituspaikkaa. Uutta koulutusohjelmaa hakeneet Turun ja Lahden ammattikorkeakoulut jäivät ainakin tässä vaiheessa ilman.

Toinen TAMKin uusi koulutusohjelma on Degree Programme in Media, kansainvälinen koulutusohjelma, joka rakentuu nykyisen viestinnän koulutusohjelman vuorovaikutteisen median koulutuksen perinteeseen. Degree Programme in Mediassa voi erikoistua visuaaliseen sunnitteluun, vuorovaikutteisuuden suunnitteluun tai projektinhallintaan mm. web-tuotantojen ja pelien kehittelyssä.

Elokuvan ja television koulutusohjelmassa on 55 aloituspaikkaa, ja siihen haetaan yhteishaussa maalis-huhtikuussa. Englanninkielisessä Degree Programme in Mediassa on 20 aloituspaikkaa. Ammattikorkeakoulujen kansainvälisten ohjelmien yhteishaku on tammi-helmikuussa. Ohjelmaan voivat hakea myös suomalaiset nuoret, joilla on hyvä englanninkielen taito.

Viestinnän koulutusohjelman, jolla on ollut 80 aloituspaikkaa, opiskelijat päättävät opintonsa noudattaen nykyistä opetussuunnnitelmaansa. Uusia opiskelijoita ei ohjelmaan oteta.

Kuvataiteen koulutusohjelman (20 aloituspaikkaa) toimintaan ei nyt tule muutoksia.

Kuva: Kai Ansio

0 comments: