torstai 12. kesäkuuta 2008

TAMK tutkii: Parteco päättyi piknikkiin


Parteco on Tampereen yliopiston hypermedialaboratorion vetämä tutkimusprojekti, joka setvii osallistumistaloutta ja sosiaalista mediaa. (Sosiaaliselle medialle on tunnusomaista käyttäjien luomat sisällöt. Sosiaalista mediaa ovat mm. blogit, wikit, facebookit ja pixoffit.)

Eilen sosiaalisen median tutkijat ja tekijät osallistuivat Partecon päätöstilaisuuteen, piknikkiin Viikin Gardeniassa. Tilaisuudessa kuultiin napakat puheet, ja sen jälkeen istahdettiin keskustelurinkeihin eväskorien äärelle palmujen alle. Mukavaa vastapainoa pitkille palavereille kokouspöytien äärellä.

TAMK osallistui Partecoon yhtenä tutkijaosapuolena. TAMKin tutkimusraportti kartoitti sosiaalisen median ansaintakeinoja, ja selvitti av-kentän kokemuksia ja näkemyksiä käyttäjäsisältöjä hyödyntävään liiketoimintaan. Runsas vuosi sitten julkaistu raportti on edelleen ajankohtainen, mutta sosiaalisen median kehitykselle ominainen vilkkaus näkyy mm. siinä, että raporttia laatiessa ei esimerkiksi Facebookia noteerattu mainitsemisen arvoiseksi

Parteco-hankkeen julkinen wiki
TAMKin raportti sosiaalisesta mediasta av-tuottajien näkökulmasta

1 comments:

Katri kirjoitti...

Kiitos TAMK:lle, että osallistuitte hankkeeseen. Loppuraportti venähti kirjaksi ja siinä(kin) on paljon täydennettävää. Sosiaalisen median tutkijoilla on mahdollisuus laajentaa aineistoa hankkeen wikissä (www.participatoryeconomy.net). Katsotaan, miten sen kanssa käy.

Jos piknikin järjestelyohjeet kiinnostavat, ne saa Gemilon blogista, http://www.gemilo.com/yritysblogi/?p=23