torstai 19. kesäkuuta 2008

Oranki Art 08 - ympäristötaidetta Pellossa


Pellon Orangissa avattiin viime sunnuntaina ympäristötaidetapahtuma Oranki Art. Tapahtuma koostuu Oranki Art ympäristötaidenäyttelystä ja työpajasta, jossa taiteilijat toteuttivat taideteoksensa näyttelyyn.

Näyttelyalue on pitkä kapea mäntymetsäinen soraharju, jonka laella on tie, jota pitkin kulkien yleisö voi katsella taideteoksia. Näyttely järjestetään yhdeksättä kertaa, ja kun monet aiempien vuosien työt vielä ovat näkyvillä, on harjusta muodostunut laaja veistospuisto.

Näyttelyyn on kutsuttu myös TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuneet Aino Louhi ja Kaija Papu. Heitä on jututtanut Veera Vasara Lapin Kansassa ja Pohjolan Sanomissa 17.6. julkaistussa artikkelissa:

"Kun he saapuivat viime viikolla Orankiin, aiheuttivat työpajan olosuhteet urbaaneille tamperelaisille lievän kulttuurishokin: mukaan pakatuille skeittilaudalle ja kannettavalle tietokoneelle ei asfaltin ja sähkön ulottumattomissa ollutkaan käyttöä.
- Ensishokin jälkeen on ollut kivaa. Innostuimme teoksesta ja tekeminen on vienyt mukanaan, Louhi ja Papu kertovat.
- Toimme mukanamme säkillisen lankoja, mutta kävimme Ruotsin puolella täydentämässä varastoja. Sieltä löytyi tämä ruotsinlipun keltainen lanka, Louhi näyttää."

Oranki Art 08 Ympäristötaidenäyttely Orangin kylässä, Pellon Naamijoella 15.6.-31.8.. Tämän kesän taiteilijat: Fumico Azuma ja Tim Can, Maria Huhmarniemi, Risto Immonen, Hiroko Kavaga, Kaija Kaivosoja, Essi Korva ja Saara Mattila, Lasse Lassheikki, Aino Louhi ja Kaija Papu, Satu Loukkola, Sauli Miettunen, Teuvo Tuomivaara ja Miikku Tolonen.

Oranki Art

Kuva on kopioitu Oranki Artin nettisivulta

0 comments: