perjantai 30. toukokuuta 2008

Sähkötuolin matka Tampereelta Salfordiin, osa 2


Pari viikkoa sitten julkaisimme Salfordin yliopistoon, Manchesteriin matkanneen TTVOn opiskelijoiden kuvausryhmän ensimmäisen matkakirjeen, tässä seuraa toinen:

"Hello Finland
Tarina miehestä ja hänen sähkötuolistaan on vihdoin saanut kuvallisen muotonsa. Urakka saatiin päätökseen 28.5 yhden aikaan yöllä..

Kuvakset olivat kaikkea muuta kuin ongelmattomat ja päivät olivat pitkiä. Kaikki tarvittava materiaali saatiin kuitenkin nauhalle ja nauhat on pakattu visusti Suomeen lähtevään pakettiautoon.

Kaikista mutkista huolimatta kuvaukset olivat antoisat ja opettavaiset. Matkalla tehtiin yli 10 uutta ystävää, ja vaikka välit välillä joidenkin osalta kiristyivätkin, kaikki ovat lähdössä kotiin haikein mielin. Verkostoitumista harrastettiin myös työryhmän ulkopuolella. Eräs paikallinen lehti kävi tekemässä jutun suomalais-englantilaisesta elokuvatyöryhmästä heti ensimmäisenä kuvauspäivänä. Myös kahtena viimeisenä kuvauspäivänä satuimme kuvaamaan talon vieressä, jossa asui tv-työntekijöitä. Heiltä saimme yhteystiedot sen varalta, että joskus tarvitsemme töitä Englannista.

Suurin kiitos kuuluu erityisesti pääosan esittäneelle Derek Mellingille. Ystävällistä, rauhallista, maanläheistä ja kärsivällistä miestä tulee varmasti kaikista eniten ikävä. Vaikka päivät olivat pitkiä, hän jaksoi olla kanssamme ja sanoipa vielä kuvausten jälkeen pitämässä puheessaan, että on nauttinut kun on saanut tehdä töitä näin ammattitaitoisen ryhmän kanssa.
Nyt sähkötuolilla on enää jäljellä matka kotiin samaan reittiä kuin se Englantiin saapuikin. Tuoli saa myös arvoisensa päätöksen matkalleen sillä tarinan isä, käsikirjoittaja Jussi Jokihaara, ostaa tuolin tuotannolta ja on luvannut asettaa sen kunniapaikalle kotiinsa Suomeen.

Yours Sincerely

The Electrician työryhmän jäsenet"


Kuva: Ohjaaja Miina Alajärvi ja Derek Melling hetkeä ennen kuvausten ensimmäisen kuvan kuvaamista.

Lue myös jutun ensimmäinen osa

0 comments: