sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Sähkötuolin matka Tampereelta Salfordiin


Blogi sai ensimmäisen matkakirjeen Salfordin yliopistosta, Manchesterista:

"Tamk:in opiskelijoista koostuva 10 hengen ryhmä suuntasi kohti Englantia, Salfordin Yliopistoa tarkoituksenaan sivistää itseään kansainvälisellä mediatuotannolla. Matka alkoi 25.4 ja saa päätoksensa 30.5. Viisi viikkoa tiukkaa työtä lyhytelokuvan eteen on siis tiedossa.

Tällä hetkellä kaikki ovat viimein toipuneet yllättävästä kulttuurisokista ja tositoimet on aloitettu.
Kansainvälisenä yhteistyönä koulujen välillä toteutetaan lyhytelokuva, The Eletrician, joka tulee olemaan ainakin 4 ihmisen lopputyö.

Mustalla huumorilla höystetty käsikirjoitus on kirjoitettu osana TAMK:in ja Salfordin yliopiston MA Screenwriting opintoja. Työryhmän taiteellisessa ja tuotannollisessa vastuussa olevat ihmiset ovat suurimmaksi osaksi Suomesta. Loppu työryhmä on koottu Salfordin Yliopiston toisen vuoden opiskelijoista.

Hyvä käsikirjoitus ja kaikkien suuri halu tehdä yhdessä kasainvälisesti kilpailukelpoinen elokuva, on luonut työryhmän sisälle tiiviin yhteishengen. Kielimuuri on koitellut, mutta kaikesta on tähän mennessä hienosti selvitty.
Pitkien ennakkovalmistelupäivien ohessa on ehditty pitää myös hieman hauskaa. Vappuna kohotettiin työryhmän yhteishenkeä juhlimalla villisti. Viikonloppuna käytiin elokuvissa ja shoppallemassa sekä teatterissa katsomassa Brenda Blethymin pääosa näytelmää The Glass Menageria:a.

Suomalaisten matka Tampereelta Salfordiin oli pitkä. Muu työryhmä teki matkan lentäen, mutta kuvaaja ja valaisija ajoivat pakettiautolla läpi Ruotsin ja Norjan. Päätös tehtiin täysin tuotannollisista syistä. Pakettiautollinen kuva- ja valokalustoa säästi rahaa. Hurja ajomatka kesti 3 päivää ja kerrytti yli 1400 km. Autossa kulki myös mystinen sähkötuoli, joka herätti paljon puhetta molemmissa kouluissa. Nyt täytyy pilata teidän ilonne, mutta se ei ole oikea sähkötuoli vaan osa lyhytelokuvamme lavastetta.
Viikolla 20 olisi tarkoitus alkaa kuvaamaan, mutta paljon on vielä tehtävä. Voit lukea lisää matkastamme pari viikon kuluttua.

Sähköisin terveisin The Electrician työryhmän jäsenet"

Electria työryhmä:
Producer Tiia-Tuulia Tiensuu
Producer Petra Välimäki
Director Miina Alajärvi
Assistant Director Piia Pienihäkkinen
DOP Juho Kepanen
Gaffer Ossi Käki
Camera Assistant Anu Kopra
Sound Designer Jarno Muhonen (ei mukana matkalla)
Sound Recordist Heidi Hokkanen
Sound Recordist Timo Björksten
Editor Arttu Salmi
Scriptwriter Jussi Jokihaara

0 comments: