maanantai 4. helmikuuta 2013

Tamkilaisten videotaidetta Berliinissä / Tamk Video Art in Berlin

Tamkin kuvataiteen koulutusohjelma yhteistyössä Suomen Saksan Kulttuuri-instituutin kanssa esittää: STRANGE WALLS -  Videotaidetta Suomesta.

Videonäytös esitetään Kulttuuri-instituutin Berliinin galleriassa Berlinalen yhteydessä 7.2. 2013. Mukana on teoksia kuvataiteen koulutusohjelman lehtoreilta, opiskelijoilta ja alumneilta.

Videotaidescreening on koottu  Yhteisö –teeman ympärille. Yhteisössä elämistä ja ihmisten välisiä suhteita ja yhteisöstä vieraantumista tarkastellaan teoksissa eri näkökulmista.

Nainen noutaa tansseista miehen – ja huolehtii kumppanin traktorinkauhassa yöksi kotiin. Tehtaan tuotantolinja toimii naisten välisten suhteiden näyttämönä. Nykyisyys kohtaa menneisyyden painolastin suomalaisessa maalaisyhteisössä. Teoksissa identiteettiä ja sen muutoksia tarkastellaan suhteessa ympäröivään yhteisöön ja yhteiskuntaan. Menneisyys, historia, muistot, perhe ja yhteisö määrittävät ihmisen paikkaa ja roolia.

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmassa painopiste on nykytaiteen uusissa alueissa ja liikkuva kuva on vahvassa roolissa. Koosteeseen valitut teokset edustavat eri suuntauksia videoperformanssista narratiiviseen elokuvalliseen kerrontaan ja animaatiosta dokumenttielokuvan suuntaan.

Mukana screeningissä ovat videotaiteilijat Riikka Kuoppala, Päivi Hirsiaho, Fanni Niemi-Junkola, Tiina Lehikoinen, Martta Tuomaala, Viika Sankila, Mikko Keskiivari, Minna Suoniemi ja Hinni Huttunen.


http://finnland-institut.de/programm/film/strange-walls-zeitgenossische-videokunst-aus-finnland/

0 comments: