torstai 14. helmikuuta 2013

Strange Walls -screeningtilaisuus


 Suomen Saksan Instituutin johtaja pitää puheen


Strange Walls - Zeitgenössische Videokunst aus Finnland -screening Suomen Saksan Instituutin galleriassa viime torstaina oli menestyksekäs niin kävijämäärältään kuin sisällöllisestikin. Näytös ajoittui Berlinalen avajaispäivälle, mutta näytöksemme pääsi Die Tageszeitungin menopalstalle ja ilmoittautuneita osallistujia oli yli 150, joista n. puolet saapui näytökseen. Galleriatila oli ääriään myöten täynnä ja yleisö oli kiinnostunutta. Näytöksen jälkeen seurasi vilkas keskustelu videoiden sisällöistä.


Suomen Saksan Instituutin johtaja Anna-Maija Mertens piti puheen, jossa esitteli Tamkia ja kuvataiteen koulutusohjelman ja puhui teosten moninaisuudesta sekä suomalaisuudesta osana kansainvälistä kulttuurikenttää. Tamkin kuvataiteen lehtori Minna Suoniemi puhui yhteiskunnallisen ilmapiirin muutoksesta ja kulttuurisen kommunikaation tärkeydestä.

Näytöksestä on jo tullut pyyntöjä Instituutin verkostoilta Euroopan saksankieliseltä alueelta, joten projekti jatkuu sitä kautta. Myös seuraavaa screeningiä syksylle 2013 suunniteltiin yhteistyössä Instituutin kanssa.


Keskustelemassa tulkkina instituutin työharjoittelija Lauri Peltonen, opiskelija Elina Ylhäisi, kuvataiteen lehtori Minna Suoniemi, opiskelija Hinni Huttunen ja Wienistä paikalle saapunut 2011 valmistunut Mikko Keskiivari

Ensimmäisen näytöksen kuvaus tulee Instituutin Finnland.Cool -portaaliin, joka on Frankfurtin kirjamessujen 2014 kutsuvierasmaan Suomen satelliittiohjelmaa. Portaalin kautta kiinnostuneet tahot voivat tarkastella projektia ja ottaa yhteyttä projektivastaaviin.


http://finnland-institut.de/cool/
- Minna Suoniemi -


Puffi Die Tagezeitungissa Berlinalen avajaispäivänä

0 comments: