tiistai 15. toukokuuta 2012

Verkoston voimaa


Media-alalla on monia työllistymisen mahdollisuuksia, joita ei ole vielä löydetty.

Eero Kurru, 24, pääsi työskentelmään oikean asiakkaan kanssa opintojensa ohella hiukan yllättäen. Eräs av-alan firma tarjoutui oma-alotteisesti tekemään tamperelaiselle perheyritykselle videoita. Asiakas innostui yritysvideon tekemisestä, mutta ei tekijöistä.

Tekijää lähdettiin etsimään muualta, ja kuten usein media-alalla, monipuolinen ystäväpiiri auttoi Kurrua työtarjouksen saamiseen. Hänen tapauksessaan linkki työelämään oli yrityksessä työskennellyt kaverin tyttöystävä.

”Pääsin esittelemään ideoitani tähän perheyritykseen ja he pitivät niistä”, Kurru kertaa.

Lisäpontta yhteistyön alulle antoi Kurrun opiskelijuus TAMKissa elokuvan ja television koulutusohjelmassa.

”Yritys arvosti opiskelijoiden tuoreampia näkökulmia ja toisaalta opiskelijatuotannon mahdollisesti edullisempaa hintalappua. Myös koulun paikallisuus oli tamperelaiselle yritykselle tärkeää.”

Koulun kautta Eero Kurru (oik.) tutustui myös näyttelijöihin, kuten Jorma Markkulaan, jota hän nyt ohjaa itse käsikirjoittamassaan markkinointimateriaalissa.


Aluksi yrityksen kanssa tehtiin sopimus yritysvideosta ja gaalataltioinnista. Kun Kurrun ajatuksista innostuttiin, yhteistyölle sovittiin jatkoa mainosten muodossa.

Vaikka Kurru onkin itsekseen hankkinut asiakaskontaktin, yksin hänkään ei pysty tekemään kaikkea. Ympärilleen hän on koonnut pääsääntöisesti Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuvan joukkion, pari tekijää on myös Metropoliasta. Opiskelijavoittoisen ryhmän vahvistuksena toimii seinäjokelainen 3D-firma.

”Paras anti mitä koululta olen saanut, on selkeästi kontaktit. Verkostoituminen alalla on tärkeää, ja koulu tarjoaa siihen mainiot mahdollisuudet.”

”Harmittaa vaan kun en saanut hyväksiluettua asiakasprojekti-kurssia näillä hommilla. Tämähän se parasta asiakasprojektia on!”

Onneksi koulu tulee opiskelujen ohella alalla työskenteleviä vastaan muilla tavoin. Opintopisteitä voi omista hommista kerätä projektipisteisiin ja osa tuotantoryhmästä ottaa projektista harjoittelupisteitä.

”Koulunkäynti ja työ kärsivät molemmat toisistaan. Etenkin kun tässä projektissa sopimukset kirjoitettiin vasta muutamaa viikkoa ennen kuvauksia. Oppimista työnteko ei kuitenkaan haittaa. Koulun ja työn yhteensovittaminen onnistuu jättämällä muun elämän sikseen.”

Kuvaukseen erikoistuva Kurru on jo pidempään tiennyt suuntautuvansa mainosmaailmaan. Yhteistyö Kurrun tämänhetkisen asiakkaan kanssa on sujunut mainiosti, ja hän toivookin vastaavia asiakkaita myös tulevaisuudessa. Omia palveluitaan rohkeasti tarjoamalla Kurru uskoo alan tekijöiden pärjäävän media-alan usein niin tiukaksi haukutussa työtaistossa.

Teksti: Kaisu Jansson

0 comments: