tiistai 8. toukokuuta 2012

Taidelehti ERO -Kuvataiteen lopputyönäyttelyn julkaisu on saapunut!


Taittajan työpiste. Kuva: Matti Sampela.

ERO -lopputyönäyttelyn viimeinenkin osio kolkuttelee jo viikon päässä. Olemme valmistelleet sitä vuoden ja nyt meillä on tarjota erityinen ja kiitelty osa tästä prosessista: Taidelehti ERO.

Kyseessä on epälehti, taiteellinen julkaisu ja kaikkea muuta, mihin kuvataiteilijat kykenevät. Se koostuu artikkeleista ja taiteilijoidemme työstämistä kuvista, joista olemme yhdessä rakentaneet kutkuttavan kokonaisuuden, jossa aineistoa ei ole suotta kunnioitettu, eikä lehtipainon kaavaa. Lehtemme kulkee eheiden artikkelien ohella assosiaatioilla, rinnastuksilla kuvien ja tekstin sekä perättäisten tekstien välillä.

Taustoitamme näyttelyämme, emme kuitenkaan kerro teoksista tai tuo eteenne omia taiteilijaesittelyjämme. Jos kysymykset aukeavat sisällepäin, se ei ole oman luokkamme sisälle vaan taidemaailmaan ja niihin kysymyksiin, joita kentän uusimpina toimijoina pidämme mielenkiintoisina.

Henkilökuvien määrä on olematon ja yhtäkään autenttista tilannetta emme ole dokumentoineet. Miksi pitäisi? Me emme ole toimittajia. Lehden teossa on ollut tukenamme ja mukana myös ulkopuolisia kirjoittajia: kuraattori ja taiteen moniottelija Veikko Halmetojasta akateemisen puolen opiskelijoihin. Emme halunneet toitottaa vain omaa ääntämme - tilaisuus on liian arvokas siihen.

Ensimmäiset maistiaiset, sadan viidenkymmenen ensipainos, Taidelehti ERO:sta olivat saatavillaa lopputyönäyttelyn esikatselmuksessa Taidesuunnistuksen yhteydessä. Nyt lehden saa helpoiten käsiinsä käymällä Taidekeskus Mältinrannassa avautuneessa näyttelyssä, tai TR1:seen avautuvasta näyttelystä TAF -viikon huipennuttua 11.5.2012.
Lue ERO-lehti netissä: http://ero.tamk.fi/taidelehti.html

Kirjoittajana minä, lehden toimitussihteerinä
- Mikael Kinanen

0 comments: