maanantai 16. tammikuuta 2012

Alpo Nummelinin Light Space Emotion Ikuisessa Galleriassa

Alpo Nummelin
LIGHT SPACE EMOTION
18.1 – 3.2.2012
ma-pe 12-16
Ikuinen Galleria

Valo määrittää käsityksemme visuaalisesta tilasta. Tila käsitteenä taas määrittää ymmärrystämme todellisuudesta. Valo tuo esiin tilan kaikki kolme dimensiota, joiden avulla hahmotamme olemassaolomme jossain paikassa. Juuri tietoisuus itsestään osallisena jotakin todellisuutta erottaa meidät eläimistä. Olemme valoisassa tilassa, olemme siis kosketuksissa ihmisyytemme kanssa.

LIGHT SPACE EMOTION –teos käsittelee valon kokemista tilassa. Mikä on lähtökohtaisesti praktisen yleisvalon suhde estetisoituun valoon? Onko yleisvalo itsestäänselvä premissi, jonka olemassaolon ymmärrämme vasta sähkökatkoksen tullen vai ovatko miljoonat loisteputkirivistöt tietämättämme maailman suurin meta-taideteos? Kaikki muut visuaaliset taiteet mahdollistava emoteos.

Näyttely on osa Alpo Nummelinin Valoilmaisun lopputyötä TAMKin Viestinnän koulutusohjelmaan.

Teos on omistettu äidilleni ja isälleni.


Avajaiset 17.1. klo 16-18. Tervetuloa!
www.alponummelin.com


------------------

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

Ikuinen Galleria

0 comments: