maanantai 28. kesäkuuta 2010

Luonto ja kulttuuri kohtaavat Ars Viikinsaari 2010-näyttelyssä

Ars Viikinsaari 2010
Ympäristötaidetta
2.7. -11.8.2010. Viikinsaaressa
Laivat Viikinsaareen tasatunnein Laukontorilta
Laivaliput: 10e/ lapset (4-17v.) 5e/ Eläkeläiset ja opiskelijat 8e

Tervetuloa avajaisiin 1.7. klo 17!

Viikinsaaren kesässä on tarjolla mielenkiintoista ja kantaaottavaa nykytaidetta, kun Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijat tuovat saareen Ars Viikinsaari 2010-ympäristötaidenäyttelynsä.

Näyttely käsittelee nykytaiteen keinoin luonnon oman todellisuuden ja ihmisen luoman kulttuurin suhdetta. Kaupunkikulttuurin ilmiöt tuodaan osaksi luonnonsuojelualuetta, ja totuttu maisema muuttuu tarkemmin tarkasteltaessa. Osa näyttelyn teoksista on osallistuttavia, joten katsoja on niiden kautta hetken aikaa osa ympäristöään.

Liisa Ahlfors rakentaa teoksena Viikinsaaren luonnonsuojelualueen kaatuneeseen puuhun päällystämällä sen hamahelmillä. Hän pohtii leikitellen teoksensa materiaalivalinnoilla luonnon ja kaupungin sekä orgaanisen ja synteettisen vastakkaisuuksia. Teos tuo luontoon sinne kuulumattoman materiaalin, joka kuitenkin on teoksessa harmoniassa ympäristönsä kanssa.

Anne Lehtelän teos koostuu nuorista puista, jotka hän on panssaroinut muurirakenteella suojaan ympäristöltään. Teoksen taustalla on ajatus panssarista suojana ja turvana, ja toisaalta muurina ja vankilana - haavoittuvuus on vahvuutta ja suoja selviytymistä.

Viika Sankilan Kaleidoskooppi-teos tarjoaa katsojalle aivan uuden ulottuvuuden Viikinsaaren järvimaisemaan ja haastaa havainnoimaan ympäristöä rauhassa. Näyttelyn teoksille onkin ominaista pyrkimys pysäyttää katsoja hetkeksi, ihmettelemään joulukuusien paratiisia tai soittamaan narubassoa luonnon rauhassa.

Näyttelyn taiteilijat: Liisa Ahlfors, Anne Lehtelä, Jyri Lisowsky, Ninni Luhtasaari, Minna Mukari ja Viika Sankila.

Ars Viikinsaari 2010-ympäristötaidenäyttely on toteutettu Tampereen kulttuuripalvelujen, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Suomen Hopealinja Oy:n tuella.

Ars Viikinsaari 2010 Facebookissa
|||
Viikinsaari (Tampereen kaupungin kultturitoimensivut)
Viikinsaari (Suomen Hopealinjan sivut)
Luonnossuojelualue Viikinsaari (Tampereen kaupungin sivut ympäristö ja luonto
|||
Ars Viikinsaari 2009
Vuoden 2008 näyttely "Voimakas virtaus"
|||

0 comments: