torstai 24. heinäkuuta 2008

Jalkapallokulttuurin juhlaa - TTVO:n kaima vihdoin Tampereelle


Mestareiden liigan toisen kierroksen 1. osaottelu
Tampere United - Artmedia Petržalka
Ratinan stadion ke 30.7. klo 19.00

Kesällä 2005 TTVO:laisten jalkapallokulttuurin ystävien huomion vangitsi outo ilmiö: Artmedia Bratislava (nykyään Artmedia Petržalka) selvitti tiensä Mestareiden liigan kolmen karsintavaiheen läpi, murjoen itse Celticin kotonaan 5-0 toisella kierroksella. Kun TTVO:kin maailmalla tunnetaan School of Art and Mediana tai lyhyemmin Art&Mediana, oliko tässä nyt Bratislavan AMK:n taiteen ja viestinnän osasto nousemassa jalkapallotaiteen eturiviin?

Artmedia osoitti, että pienenkin maan suhteellisen tuntematon joukkue voi päästä suurten kansainvälisten jalkapalloyritysten rinnalle. Ryhmäpelivaiheessa Artmedia hävisi vain Inter Milanille, voitti vierasottelun Portoa vastaan, pelasi kotonaan Portoa vasten ja molemmat kamppailut Rangersien kanssa tasan. Artmedia jäi kuitenkin ryhmässään kolmanneksi, ja jatkoi pelejään UEFA Cupin 32 joukkueen kierroksella.

UEFA Cupissa Levski Sofia löi Artmedian. Ensi keskiviikon ottelun kannalta tämä on sikäli mielenkiintoista, että Tampere United puolestaan kukisti upeasti Levski Sofian viime vuoden Mestareiden liigan 2. karsintakierroksella.

Kolmen vuoden ajan TTVO:lla on unelmoitu Artmedian ja TamUn ottelusta Tampereella, ja nyt se toteutuu! Odotamme hienoa ottelua! Saapa nähdä, tuleeko TTVO:laisilla TamU:n kannattajilla ristiriitainen tilanne kannatuksen suhteen. Itse kannustan kumpaakin joukkuetta komeisiin suorituksiin, mutta TamUa voittoon.

Niin, ja se nimikysymys: onko Artmedia muutakin kuin nimikaima? Kyselin selitystä Artmedian nimelle kaikilta tuntemiltani slovakeilta. Yksikään heistä ei tunnustautunut jalkapallokulttuurin ystäväksi, vaikka muuten ovatkin sangen sivistyneitä ihmisiä. Niinpä nimi on edelleen arvoitus. Ehkä se ensi viikolla selviää.


Artmedia Wikipediassa
Artmedia Petržalka (Slovakiankielinen kotisivu)
Tampere United

Kuva on kaapattu verkkosivulta www.fcartmedia.sk. Huomaa Slovakian aika, ottelu alkaa klo 19 Suomen aikaa.


1 comments:

ilkka kirjoitti...

Hienoa, että TAMKissa osataan arvostaa jalkapallokulttuuria. Hyvä syy aloittaa opiskelut siellä!