maanantai 21. heinäkuuta 2008

Galleria ja projektitila Huoltamo on nyt uutishuoltamo


Kuvataitelija ja TAMKin kuvataiteen lehtori Minna Suoniemi teki vuoden 2006 alussa entisestä Suvantokadun Teboilista gallerian ja projektitilan. Huoltamo toimii erilaisten nykytaiteen kenttään sijoittuvien projektien näyttämönä ja se on avoin melko nopeillekin tapahtumille.

Huoltamo on saanut rahoitusta Tampereen kaupungilta ja Pirkanmaan kulttuurirahastolta. Huoltamo on myös TAMKin t&k-projekti, huoltamo antaa kuvataiteen opiskelijoille mahdollisuuden erilaisiin kokeileviin taideprojekteihin.

Nyt heinäkuussa Huoltamo on ollut Uutishuoltamona:
"UUTISHUOLTAMO on uutistoimisto, joka raportoi, tarttuu ja esittää; kritisoi, kuuntelee ja kertoo Tampereen ja lähialueiden kulttuurielämästä ja kartoittaa kentän tarjontaa ja tuntoja. Uutisreportterit Hujala, Lehtonen ja Merimaa sekä lukuisat freelance-toimittajat kyselevät lupaa kysymättä ja tunkeutuvat Tampereen nykytaidepolitiikan ytimeen samalla hahmottaen kriittisesti median toimintatapoja, käyttäen aseinaan pressipassia ja videokameraa. Uutisia tuotetaan kuvataiteilijoiden näkökulmasta tee-se-itse-hengessä kesänäyttelyistä, tapahtumista sekä ajankohtaisista Tampereen alueen poliittisista kysymyksistä."

Taidereportterit Arttu Merimaa ja Miina Hujala valmistuivat TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta vuosi sitten, Paula Lehtonen tänä keväänä. Kaikki kolme toimivat kuvataiteilijoina Tampereella, ja toimivat pääsääntöisesti liikkuvan kuvan, installaation ja taiteen tuottamisen parissa.

Viikon uutiskatsaus lähetetään perjantaisin suorana Huoltamostudiolla kello 18.00. Uutisia voi seurata heinäkuun ajan myös Huoltamon videokanavassa ja verkossa. Galleria Huoltamo toimii studiona, installaationa ja työskentelypaikkana reporttereille ja on avoin yleisölle aina taiteilijoiden läsnä ollessa, sekä uutislähetysten aikana.

Huoltamo toimii ikkunagalleriana kaiket päivät ja yöt.

Uutishuoltamon verkkosivut, näe kaikki lähetykset


Galleria Huoltamo

Kuva: Uutishuoltamon lehdistökuva

0 comments: