maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tampere Film Festivalin vieraita Finlaysonilla: ohjaaja Nishtha Jain ja kuvaaja Rakesh Haridas

Kuvassa keskellä intialaiset festivaalivieraamme
kuvaaja Rakesh Haridas ja ohjaaja Nishtha Jain.
Vas. lehtori Sohvi Sirkesalo, oik. Median opiskelija Bo Kyung Kim.Kuva: Liza Kinner. 

Tampere Film Festivalin aikana saamme usein kansainvälisiä erikoisvieraita myös käymään koulullamme, niin tänäkin vuonna. Perjantaina 8.3. meillä oli ilo saada vieraaksemme kaksi intialaista elokuvantekijää, ohjaaja Nishtha Jain ja kuvaaja Rakesh Haridas.

Heidän elokuvansa Gulabi gang (2012) kertoo Pohjois-Intiassa toimivasta pinkkeihin sareihin pukeutuvasta naisjengistä, joka ei suostu nöyrtymään miehisen vallan edessä, vaan nousee barrikadeille kanssasisartensa puolesta. Perjantaina aamupäivällä katsoimme ensin elokuvan ja sen jälkeen opiskelijoilla oli tilaisuus keskustella Nishthan ja Rakeshin kanssa.

Gulabi Gang
on hyvin koskettava ja hetkittäin shokeeraava dokumentti, joka herättikin opiskelijoiden keskuudessa runsaasti kysymyksiä. Dokumenttielokuvien tekeminen Intiassa on haastavaa, rahoituksen järjestäminen on vaikeaa ja vie aikaa. Idea Gulabi Gang -elokuvaan syntyi Nishtha Jainilla jo vuonna 2009 ja lopulta elokuvaa kuvattiin vuoden 2011-12 aikana yhteensä n. viiden kuukauden aikana.

Gulabi Gang on kiertänyt jo elokuvatapahtumissa ympäri maailmaa ja se tulee levitykseen myös Intiassa myöhemmin tänä vuonna.0 comments: