sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Nyt on jo kiire - hakuaika päättyy 3.4.!




Korkeakoulujen kevään hakuaika päättyy jo parin päivän kuluttua, keskiviikkona 3.4.! Jos haluat aloittaa ensi syksynä opiskelut TAMKin Finlaysonin kampuksella, toimi nyt:
Etukäteisnäytöt (eli ennakkotehtävät) tulee palauttaa 3.4.2013 klo 16.15. mennessä!

Uusille opiskelijoille on tarjolla Elokuvan ja television koulutusohjelmassa 40 koulutuspaikkaa ja Kuvataiteen koulutusohjelmassa 20 koulutuspaikkaa.

TAMKin Elokuvan ja television sekä Kuvataiteen koulutusohjelmien haku on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa hakijat palauttavat etukäteisnäyttöjen tehtävät, joiden perusteella kutsutaan hakijat toukokuun lopussa järjestettäviin valintakokeisiin. Pelkkä etukäteisnäyttöjen lähettäminen ei riitä, myös netissä oleva yhteishakulomake on täytettävä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota ensimmäisen hakutoiveen valintaan, koska siitä saa valintakokeessa viisi lisäpistettä.

Etukäteisnäytöt (eli ennakkotehtävät) tulee palauttaa 3.4.2013 klo 16.15. mennessä!

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen tv-tarjontaa: Galaxin Soundi ja Litmanen




TAMKin elokuvan ja television opiskelijoiden yhteistyössä Ylen ja Akun tehtaan kanssa toteuttama nuorisobändikilpailu Galaxin Soundi on loppusuoralla. Seuraava tv-esitys on sunnuntaina 31.3. klo 9.12 TV2:ssa. Jaksot löytyvät myös Yle Areenasta. Suosikkiaan pääsee äänestämään Galaxin nettisivuilla – http://yle.fi/galaxi/ – ja kisan voittaja julkistetaan Galaxissa sunnuntaina 7. huhtikuuta.
Maanantaina 1.4. klo 20.50 Yle TV-1 lähettää elotv:n lehtori Arto Koskisen ohjaaman pitkän dokumentin Kuningas Litmanen. Mika Kaurismäen tuottama dokumentti käy läpi kansainvälisesti tunnetuimman suomalaispalloilijan uran vaiheet. Uusinta lauantaina 6.4. klo 12.40. Ks. lisää: http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/dokumenttiprojekti-kuningas-litmanen .

torstai 28. maaliskuuta 2013

Quick & Green - Vesipäivän lyhytelokuvia YouTubessa








Omenavichy-lyhytelokuvassa päähenkilö anelee pastorilta vesiapua.

Elokuvan ja television koulutusohjelman toisen vuosikurssin opiskelijat saivat pikatehtävän liittyen viime viikolla 22.3. vietettyyn Maailman Vesipäivään. Opiskelija Juho Aittanen ohjasi "Omenavichy"-leffan ja raportoi: 

 "Tälläinen sketsipätkä tuli sitten Maailman Vesipäiville tehtyä. Tehtävänantonahan oli tehdä 1,5 minuuttinen lyhäri, jonka voi kuvata päivässä, ja jonka aiheena on vesi. Perinteisellä kapinahengellä meidän ryhmämme sitten päätti tehdä yhteyden Vesipäiviin mahdollisimman kaukaahaettavaksi. Yllättävää kyllä muutaman harha-askeleen (8 tuntinen ideointiseissio, jonka tuloksena oli pohja 30 minuuttiselle Ilkka Remesmäiselle agenttitarinalle vesisodista) lopullinen tuote ei ole edes tähänastisen uran häpeäpilkku. Jos tarkkoja ollaan, tavallaan pidän siitä."

Linkki Omenavichy -videoon.

Teksti: Juho Aittanen, ohjaaja

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kevätmuutto Ikuisessa Galleriassa!



Ikuinen Galleria
19.3.–15.4.
TAMK:n kirjasto
Kuntokatu 3

 
Lintuparvi muuttaa itään. Ikuinen Galleria liittyy kurkiauran perään ja levähtää sen kanssa Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampukselle.
Kevätmuutto on Ikuisen Gallerian työryhmään kuuluvien kuvataideopiskelijoiden taittelema paperi-installaatio, joka lentää pesästä uusille viserrysmaille. Vierailun tarkoituksena on tuoda näkyvää, helposti lähestyttävää taidetta galleriatilan ulkopuolelle. Lisäksi lintujen mukana kulkevat terveiset opiskelijalta opiskelijalle, sillä osa parven siivekkäistä on syntynyt Finlaysonin toimipisteellä järjestetyn lintutyöpajan aikana.

Teos on esillä Kuntokatu 3:n kirjastossa 19.3.–15.4., ja sitä pääsee ihailemaan kirjaston aukioloaikoina.

 
Taiteilijat:
Finlayson, Anna Pekkala, Anne Järvi, Annette Hanse, Anu Mustonen, Niina Kiiveri
 
Kevätmuutto on osa Ikuisen Gallerian maailmanvalloitushanketta, jonka tarkoituksena on tuoda opiskelijalähtöistä taidetta Finlaysonin seinien ulkopuolelle.




maanantai 25. maaliskuuta 2013

Voitto EloTV:n opiskelijoille UVIC:in DobleCLICK!-kilpailussa



Viime viikolla vietettiin Espanjan (tai oikeammin Katalonian) UVIC-yliopistossa DobleCLICK!-nimistä tapahtumaa, josta varmasti moni onkin jo kuullut. Tarkoituksena oli, että opiskelijat pitäisivät luentoja ja lyhyitä workshoppeja toisilleen. Paikalla oli opiskelijoita neljästä eri maasta, ja meiltä TAMK:sta matkaan lähtivät EloTV:n leikkauksen opiskelijat Iiro Holopainen ja Einari Paasirova, sekä International Media Programmen opiskelijat Alicia Fernandez ja Emilija Veselova.

Loppulounas UVIC:in nurmikolla - tapaksia ja salaateja!

DobleCLICK!-tapahtumaan sisältyi myös pienimuotoinen lyhytelokuvakilpailu, johon opiskelijat saivat lähettää projektejaan. TAMK:n elokuvia oli 21.3.2013 järjestetyssä screeningissä hyvänkokoinen joukko mukana, ja niin kävi, että pääpalkinnon eli parhaan lyhytelokuvan palkinnon vei elokuva BAD GAME.

Marja Pihlaja ja kunniakirja + sekki
Onnea tekijöille!

Annoin tänään kunniakirjan (sekä palkintosekin) jälkikäteen Marja Pihlajalle, joka sanoi jakavansa 1000 euron palkintorahat työryhmän jäsenten kesken.


-- Kirjoittanut Carita Forsgren --

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Seinämaalaus TAMKin Koulukadun kampukselle

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat maalaamassa taivasta.
24 Kuntokadun kampuksen aulassa.

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman viisi opiskelijaa maalasivat yli 20 metriä taivasta. Teoksen nimi on 24 ja se kuvaa vuorokauden aikojen eri värejä. Teos toteutettiin akryyliväreillä MDF-levyille ja se koottiin seitsemästä eri osasta. Projekti oli TAMKin sisäinen tilaustyö. Se toteutettiin kilpailuna ensimmäisen vuoden kuvataiteen opiskelijoiden kurssilla. Työryhmään kuuluivat Joni Ahonen, Ruut Luoto, Heikki Harmainen, Marika Shemeikka ja Joanna Lamberg. Kurssin ohjaajana toimi kuvataiteen lehtori Fanni Niemi-Junkola.
Maalaus on nähtävillä Kuntokadulla Teiskontien puoleisen ala-aulan seinällä heinäkuun loppuun asti.

Seinämaalaus 24 avajaiset tänään keskiviikkona 20.3. klo 16.30-18, tervetuloa!



tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kuvataiteen opiskelija Emmi Nieminen on Sarjakuva-Finlandia ehdokkaana!

Piirros Emmin blogista: reaktio Sarjakuva-Finlandia -ehdokkuuteen.

Kuvataiteen opiskelija Emmi Nieminen on kaikkien aikojen nuorin ehdokas Sarjakuva-Finlandian saajaksi. Nieminen opiskelee TAMKin kuvataiteen koulutusohjelman kolmannella vuosikurssilla ja keskittyy opinnoissaan piirtämiseen, maalaukseen, animaatioon ja tietysti nykysarjakuvaan. Nieminen käsittelee sarjakuvissaan elämää ja ihmissuhteita kaihtamatta rankkojakaan aiheita. Sarjakuva-Finlandiaehdokkaana on hänen teoksensa Keskiviikko. Muita ehdokkaita ovat mm. JP Ahonen ja Mauri Kunnas.

Sarjakuva-Finlandia -tunnustuspalkinto jaetaan Tampere Kuplii -tapahtumassa perjantaina 22.3. klo 11.

Onnittelut Emmille!

Emmi Niemisen Karvablögi.

Tampere Kuplii -tapahtuman nettisivut.

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Woyzeck Installaatio kutsuu kokemaan tekoa ja sen seurauksia




Installaatio on osa 11ELOTV:n valo-opiskelijoiden opintoja kurssilla Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka. Työ pohjautuu saksalaisen nuorena kuolleen Georg Büchnerin (1813-1837) näytelmään Woyzeck. Näytelmä oli kirjailijan kuollessa keskeneräinen ja se julkaistiin postuumisti fragmenteista koottuna. Woyzeckin ensimmäinen julkinen esitys oli vuonna 1913 kirjailijan syntymän satavuotisjuhlan merkeissä Münchenissa Saksassa. Büchnerin sanotaan olleen ns. aikaansa edellä teksteillään, jotka innoittivat muun muassa 1900-luvun alkupuolen ekspressionisteja ja myöhemmin 1960-luvulla poliittisen teatterin tekijöitä.
Näytelmän parissa työskentely käynnistettiin tammikuussa 2013 Valo ja teatteri –kurssilla, missä fokus oli valosuunnittelun ennakkotyöskentelyprosessin alkuvaiheissa sisältäen  tekstianalyysin, valolakanan, ideakuvaston sekä alustavia valo- ja tilaluonnoksia. Tätä kautta etsittiin myös tarttumakohtia Woyzeckin maailmaan installaatiota varten.
Pesurummussa koettavan installaation pohjana on yksi prosessin aikana muodostunut idea, jonka jatkokehittely ja toteutus on tehty pitkälti ryhmätyönä. Kurssitehtävänä installaatiossa on ollut työstää kokonaisuus, joka nostaa esille jonkin keskeisen teeman Woyzeckin maailmasta. Valon, värin, aineen ja tilan vuorovaikutuksen huomioon ottamisella ja pohdiskelulla on ollut myös keskeinen rooli installaation maailman rakentamisessa ja ilmentämisessä, minkä analysointiin tullaan palaamaan vielä kurssin päättävässä raportoinnissa.
Installaatio on esillä Pesurummussa 12.3.-22.3.2013.
Tervetuloa osallistumaan kokemukseen!
Maaret Salminen, kurssin opettaja

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Himona yleisöä avoimissa ovissa!


Naistenpäivänä 8. maaliskuuta kuvataiteen koulutusohjelman valmistuvat, lopputöidensä parissa työskentelevät opiskelijat järjestivät yleisölle avoimet ovet työtiloihinsa. Teokset ovat esillä huhtikuussa aukeavissa Himona-näyttelyissä TR1 Taidehallissa sekä Taidekeskus Mältinrannassa.
Väsynyt, mutta onnellinen lopputyöntekijä avoimissa ovissa

Avoimissa ovissa pääsi tutustumaan kuvataiteilijoiden valmistuviin teoksiin sekä työskentelyyn yleisemmin. Yleisö löysi paikalle sankoin joukoin. Aamun ensimmäinen ryhmä saapui Tampereen yhteiskoulun lukiosta, jonka elokuvakurssin puitteissa tehty retki Finlaysonin alueelle taiteen ja viestinnän tiloihin oli omiaan antamaan inspiraatiota oppilaiden omaan työskentelyyn.

Kävijät saivat opastetun kierroksen, joka kattoi lähes koko koulun. Yleisö pääsi tutustumaan pienoismallien rakentamiseen 0-kerroksen pimiötiloissa sekä tietoteknisempään työskentelyyn ylimmän kerroksen intiimissä leikkauskopissa. Suurin osa vierailijoista ei ollut ennen vieraillut TAMKin taiteen ja viestinnän tiloissa, joten ihmettelemistä riitti jo laitoksen hienoissa puitteissa. Erityisesti viidennen kerroksen näkymät ihastuttivat monia kävijöitä. Yleisö pääsi näkemään ja kokemaan nykytaiteen monialaisuuden, monelle kävijälle tulikin yllätyksenä opintojen ja tekotapojen runsas kirjo.

Tilaisuus oli hieno mahdollisuus taiteilijoille saada kommentteja keskeneräisistä töistään, mutta myös yleisölle nähdä kuinka kuvataiteilijat työskentelevät niin suurien hiirenloukkujen, sylkinäytteiden kuin liivateveistostenkin kanssa.

Teksti ja kuva: Riikka Gröndahl
|||
Himona (Facebookissa)
|||
Kuvataiteen lopputyönäyttely Himona nähdään kahdessa osassa:

Taidehalli TR1 6.-28.4.2013
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson
ti-pe 9-17
la-su 11-18
Maanantaisin suljettu
Yhteislippu TR1:een ja Rupriikkiin:
Aikuiset 5 e
Lapset ja opiskelijat 1 e
Perjantaisin vapaa pääsy
Näyttelyn esittely

Taidekeskus Mältinranta 20.4. - 7.5.2013
Kuninkaankatu 2
ma–to klo 12–18, pe–su klo 12–16
Vapaa pääsy
Näyttelyn esittely
|||

Luulitko jo kokeneesi Tampereen?



 Koe Kaupunkisi – THIS is Tampere –tapahtuma on toinen tämän kevään Projektilla bisnestä –kurssin projekteista. Projektilla bisnestä –kurssi on yrittäjyyteen kannustavan Y-kampuksen vapaavalintainen kurssi, jolle voi ilmoittautua kuka tahansa yrittäjyydestä kiinnostunut opiskelija, mistä tahansa koulutusohjelmasta. Meitä TTVO:laisia on tämän kevään kurssilla mukana neljä. (jostain syystä kaikki ELOTV opiskelijoita, vieläpä samalta vuosikurssilta.) Koe Kaupunkisi –tapahtuman ydintiimissä olen ainoa TTVO:lainen, mutta onneksi tiimimme sai vahvistusjoukkoja osaavista TTVO:laisista mm. Tapahtuman katalogin taittoon ja valokuvaukseen.
 
Koe Kaupunkisi –tapahtuma lähti liikkeelle tiimimme halusta toteuttaa projekti jolla voisi tukea pienyrittäjiä ja näyttää mitä kaikkea tehtävää, nähtävää ja koettavaa Tampereella on, mistä moni ei välttämättä edes tiedä. (Mistä emme itsekään tienneet.)

Tapahtumapäivinä pe 22.3 – la 23.3.2013 voi päästä mm. kokeilemaan uutta harrastusta tai käydä syömässä kolmen ruokalajin illallinen naurettavan pieneen hintaan, unohtamatta perjantai-illan isoja Official Mid Party –bileitä. Kokemuksia löytyy ympäri kaupunkia!
 
Tapahtumalippuja on myynnissä tapahtuman nettisivuilla ja Tamkon toimistolla. Saapa niitä tulla minultakin ostamaan 2.krs. kahviosta keskiviikkona 13.3. klo 11-13 välisenä aikana!

Tapahtuman nettisivuilta kannattaa käydä vilkaisemassa, mitä kaikkea tapahtumalipulla saa: www.koekaupunkisi.fi
 

Teksti: Jenny Kupiainen.

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tampere Film Festivalin vieraita Finlaysonilla: ohjaaja Nishtha Jain ja kuvaaja Rakesh Haridas

Kuvassa keskellä intialaiset festivaalivieraamme
kuvaaja Rakesh Haridas ja ohjaaja Nishtha Jain.
Vas. lehtori Sohvi Sirkesalo, oik. Median opiskelija Bo Kyung Kim.Kuva: Liza Kinner. 

Tampere Film Festivalin aikana saamme usein kansainvälisiä erikoisvieraita myös käymään koulullamme, niin tänäkin vuonna. Perjantaina 8.3. meillä oli ilo saada vieraaksemme kaksi intialaista elokuvantekijää, ohjaaja Nishtha Jain ja kuvaaja Rakesh Haridas.

Heidän elokuvansa Gulabi gang (2012) kertoo Pohjois-Intiassa toimivasta pinkkeihin sareihin pukeutuvasta naisjengistä, joka ei suostu nöyrtymään miehisen vallan edessä, vaan nousee barrikadeille kanssasisartensa puolesta. Perjantaina aamupäivällä katsoimme ensin elokuvan ja sen jälkeen opiskelijoilla oli tilaisuus keskustella Nishthan ja Rakeshin kanssa.

Gulabi Gang
on hyvin koskettava ja hetkittäin shokeeraava dokumentti, joka herättikin opiskelijoiden keskuudessa runsaasti kysymyksiä. Dokumenttielokuvien tekeminen Intiassa on haastavaa, rahoituksen järjestäminen on vaikeaa ja vie aikaa. Idea Gulabi Gang -elokuvaan syntyi Nishtha Jainilla jo vuonna 2009 ja lopulta elokuvaa kuvattiin vuoden 2011-12 aikana yhteensä n. viiden kuukauden aikana.

Gulabi Gang on kiertänyt jo elokuvatapahtumissa ympäri maailmaa ja se tulee levitykseen myös Intiassa myöhemmin tänä vuonna.



torstai 7. maaliskuuta 2013

Tampere Film Festival - Filkkaristudio, -bileet ja vieraita koululla!

Filkkaristudion pystytys käynnissä.

Tampere Film Festival tuo joka maaliskuu kevään kaupunkiin ja suuren joukon elokuva- ja televisioalan ihmisiä Finlaysonin alueelle. Perinteisesti TAMKin koulutusohjelmat ovat tehneet ahkerasti yhteistyötä Filkkareiden kanssa, niin myös tällä viikolla. Toisen vuosikurssin opiskelijat ovat pystyttäneet Filkkaristudiota varten kuvauspaikan Siperian aukiolle, kahvila Aschanin viereen. Kuvaukset käynnistyvät näillä minuuteilla!

Illalla ovat vuorossa Legendaariset Filkkaribileet Klubilla. Ilta akaa klo 22 Kino TAMK -näytöksellä Pakkahuoneella ja jatkuu Klubin puolella Idiomaticin ja Plauge DJ:n tahtiin!
Huomenna perjantaina koululle saapuu erikoisvieraaksi intialainen ohjaaja
Nishtha Jain sekä kuvaaja Rakesh Haridas. Päivä alkaa klo 9.30, jolloin Adassa katsotaan Nishtha Jainin elokuva Gulabi Gang. Elokuvan jälkeen keskustelua elokuvien teosta Intiassa.

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Filkkaristudiota kuvataan jälleen!


Filkkaristudion valloittavat juontajat Juho Aittanen ja Vappu Raappana.

Tampereen ammattikorkeakoulun oppilaat ovat yhteistyössä Tampereen ammattiopiston audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden kanssa tekemässä  jokavuotista Tampere Film Festival-"Filkkari-tv":tä. Ohjelma kuvataan huomenna torstaina Finlaysonilla, Siperian aukiolla, kuvauksia ja lähetystä voi tulla seuraamaan myös paikan päälle. 
Ohjelmaamme tulevat vieraiksi muun muassa Jenni Toivoniemi, jonka lyhytelokuva Treffit voitti Sundancen festivaalin kansainvälisessä sarjassa, sekä Darren Walsh, kuuluisa animaattori, joka ennen mainosuraansa työskenteli Aardman Animations -nimisen tuotantoyhtiön leivissä. Saman katon alla valmistuivat maailmankuulun parivaljakon, Wallacen ja Gromitin seikkailut.

Lisäksi luvassa on opiskelijoidemme tekemiä loistavia töitä ja sketsejä, joista saa ohjeet esimerkiksi oman Suomi-filmin tekemiseen. Elokuvia päin emme siis mene ryppyotsalla, vaan enemmänkin taktisesti takapuoli edellä. Lopputulos tulee olemaan varmasti rento ja viihdyttävä, etenkin kun katsojat sekä vieraat saavat nauttia sanavalmiiden juontajiemme, Juho Aittasen ja Vappu Raappana, seurasta. Jos ei ehdi paikalle niin ohjelma tullaan näkemään myös Wave100:sella!


Ensimmäisen lähetyksen kuvaukset Siperiassa torstaina 7.3. klo 15.00 ja toisen 16.15. 

Teksti: Emilia Korpela 

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kuvataiteen Studia Generalian vieras Angela Washko Telakalla tänään!



Kuvataiteen koulutusohjelman Studio Generaliassa esiintynyt media- ja performanssitaiteilija Angela Washko vie keskustelua feminismistä aivan uusille aluille.

Teoksessaan 'Chasity' Washko seikkailee World of Warcraftissä keskustellen pelaajien kanssa heidän käsityksestään feminismistä. Jos Wow(World of Warchraft) on lainkaan tuttu, ei ihmetytä syytös siitä että pelin ilmapiiri on syrjivä ja jokseenkin homofoobinen, pelin koostueesa 85 % miehistä. Projektissaan "Chasity and the Council on Gender Sensity and Behaviour Awareness in World of Warchraft" Washko lähestyy pelin pelaajia keskustellen feminismistä; hypnoottisessa videossa, Wow musiikin soiden, lohikäärmeiden liihuen ohitse fantasiamaisemissa, Wow hahmot käyvät syvällisiä keskusteluja.

Teoksesta on julkaistu video sekä pdf muotohahmojen välisestä keskustelusta. Yllättävässä ympäristössä feminismi saa yllättävän uusia merkityksiä.


Angela Washko esiintyy Perfossa 5.3. Telakalla.

Teksti: Anna Björklund

Esitystaidetta Finlaysonilla


Kuvataiteen koulutusohjelmassa oli viime syksynä mahdollista tutustua esitystaiteeseen työpajakurssin muodossa. Esitystä lähestyttiin teatterialan ammattilaisen sekä kuvataiteilijan näkökulmasta. Kurssilla pohdittiin mm. esityksen, performanssin ja live-installaation rajapintoja. 




Kurssin aluksi tutustuttiin esittämisen metodeihin tekemällä harjoituksia teatteridramaturgi Jarkko Suholan johdolla. Oppimaansa hyödyntäen opiskelijat alkoivat suunnitella omia esityksiä itseään kiinnostavista lähtökohdista ja työstivät niitä eteenpäin opettajien Björn Aho ja Minna Suoniemi kanssa. Prosessin kautta opittiin heittäytymistä, rikottiin omia rajoja ja löydettiin uusia ilmaisukeinoja. 



Lopputuloksena syntyi taidetapahtuma [Party]kkeli. Lauantaina 19.1.2013 kurssin opiskelijat pääsivät esittämään teoksiaan yleisölle. Ilta koostui neljästä huikeasta esityksestä: Punainen naulakko, Mirror Tower, Siinä vaiheessa ja Barzilla. Illan esityksistä vastasivat Hinni Huttunen, Riikka Enne, Elina Ylhäisi, Niko Sirkiä, Hanna Tullila, Sirkku Niskanen, Laura Mykkänen, Laura Lehtinen, Jemina Lindholm, Tiina Lehikoinen sekä Tytti Mäkelä.




Lopputuloksena syntyi taidetapahtuma [Party]kkeli. Lauantaina 19.1.2013 kurssin opiskelijat pääsivät esittämään teoksiaan yleisölle. Ilta koostui neljästä huikeasta esityksestä: Punainen naulakko, Mirror Tower, Siinä vaiheessa ja Barzilla. Illan esityksistä vastasivat Hinni Huttunen, Riikka Enne, Elina Ylhäisi, Niko Sirkiä, Hanna Tullila, Sirkku Niskanen, Laura Mykkänen, Laura Lehtinen, Jemina Lindholm, Tiina Lehikoinen sekä Tytti Mäkelä.

Teksti: Hanna Tullila ja Sirkku Niskanen
Kuvat: Hanna Tullila, Sirkku Niskanen ja Elina Ylhäisi

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Legendaariset Filkkaribileet tulevat taas - oletko valmis?!



TAMKin taiteen ja viestinnän yksikkö järjestää jälleen Tampere Film Festivaalien legendaariset aloitusbileet. Bileet järjestetään torstaina 7.3. Tampereen Klubilla.

Pääesiintyjänä on tänä vuonna tamperelainen Idiomatic ja loppuillan musiikeista vastaavat tamperelaiset Plauge Dj:t. Filkkaribileitä edeltää Pakkahuoneella Kino-TAMK - näytös, jossa esitetään TTVO:laisten tekemiä lyhytelokuvia!
Kino TAMK -näytöksen elokuvat

Kino-TAMK näytös alkaa klo 22, liput Filkkareiden lipunmyynnistä (8 €).
Klubilla Idiomatic aloittaa soittonsa n. 23.30.
HUOM! Tummat tunnin klubilla alkavat jo klo 23!
Lippuja voi ostaa ennakkoon Klubilta 5 eurolla tai suoraan ovelta 7 eurolla.
Lippuja myydään ennakkoon myös TTVO:n kahviossa viikolla 10 (ma-ke n. klo 12-13).
Vältä jonot - hanki lippusi ajoissa!

Yhteishaku alkoi! Hakuaika 4.3.-3.4.2013.




Kevään 2013 korkeakoulujen yhteishaku on alkanut!
Ensi syksynä Finlaysonin kampuksella on uusille opiskelijoille Elokuvan ja television koulutusohjelmassa 40 koulutuspaikkaa ja Kuvataiteen koulutusohjelmassa 20 koulutuspaikkaa.  Yhteensä TAMKin kulttuurialan suomenkielisessä nuorisokoulutuksessa on 100 koulutuspaikkaa, näistä 40 Musiikin koulutusohjelmassa, jonka opetustilat sijaitsevat Pyynikintorilla ja Hämeenpuistossa.

TAMKin Elokuvan ja television sekä Kuvataiteen koulutusohjelmien haku on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa hakijat palauttavat etukäteisnäyttöjen tehtävät, joiden perusteella kutsutaan hakijat toukokuun lopussa järjestettäviin valintakokeisiin. Pelkkä etukäteisnäyttöjen lähettäminen ei riitä, myös netissä oleva yhteishakulomake on täytettävä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota ensimmäisen hakutoiveen valintaan, koska siitä saa valintakokeessa viisi lisäpistettä.

Etukäteisnäytöt (eli ennakkotehtävät) tulee palauttaa 3.4.2013 klo 16.15. mennessä!