keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Galleria Rajatilassa vuoden 2012 Stipendiaattinäyttely: Karoliina Paappa ja Mikko Keskiivari

Karoliina Paappa: Valkea hevonen

Karoliina Paappa ja Mikko Keskiivari:

Stipendiaattinäyttely
10.-27.11.2012

Galleria Rajatila
, Hämeenpuisto 10

avoinna ma-pe 13-18, la-su 12-16


Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi ja Rajataide ry myöntävät vuosittain kaksi näyttelyaikastipendiä TAMKin kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuville. Kevään 2012 valmistuneiden vuosikurssilta näyttelyaikastipendin saivat Karoliina Paappa ja Mikko Keskiivari.

Vuoden 2012 stipendiaattinäyttely koostuu kahdesta toisiinsa limittyvästä kokonaisuudesta: A Garden of All Tales ja Trench. Paapan ja Keskiivarin estetiikaltaan vahvoissa teoksissa toistuvat monet taiteilijoita yhdistävät elementit, kuten tarinallisuus, kokemuksellisuus, magia ja tunteen suhde arkkitehtoniseen tilaan.
Yläkerrassa
: Karoliina Paappa -  A Garden of All Tales


Karoliina Paappa [s.1983, Janakkala] on valokuvaukseen ja videotaiteeseen suuntautunut kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee Tampereella. Paapan työskentelyssä korostuu performatiivinen ote ja kiinnostus sarjallisuutta kohtaan. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Daegu Photo International Young Photographers Biennaalissa, Etelä-Koreassa (2010), Inter-Cool 3.0 - näyttelyssä, Saksassa (2010) sekä NeuNow 2011 Young Talent of the Future Festivaaleilla, Virossa (2011).

 Paappa tuo Galleria Rajatilaan A Garden of All Tales -näyttelykokonaisuuden, joka koostuu valokuvasarjasta sekä tilaan rakennetusta installaatiosta. Paappa käsittelee näyttelyn teoksissa muutoksen ja ajattomuuden suhdetta maagisen realismin keinoin. Näyttely on toteutettu osittain vertaisrahoituksella. Näyttelyä ovat sponsoroineet Vihervakka Oy ja Ullanunelma Oy.
Alakerrassa
: Mikko Keskiivari - Trench


Mikko Keskiivari [s.1987, Heinola] on lyhytelokuvamuotoiseen videotaiteeseen painottunut kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hän hyödyntää työskentelyssään usein myös performanssitaiteen ja yhteisötaiteen keinoja. Keskiivarin taiteessa äänen ja musiikin rooli on merkittävä. Hän on osallistunut useisiiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on esitetty esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Venäjällä sekä Michiganissa, Yhdysvalloissa.

Stipendiaattinäyttelyssä Keskiivari rakentaa kokonaisuuden uusimman teoksensa, Trench ympärille.

Trench on valokuvaaja Diana Luganskin kanssa yhteistyönä syntynyt lyhytelokuvamuotoinen taideteos, jonka tuotannossa yhdistyvät kuvataiteen, muodin sekä elokuvan tekemisen tavat. Esimerkiksi vanitas-traditiosta ja kauhuelokuvasta estetiikkansa lainaava, maalauksellinen teos kertoo tarinan kahdeksan naisen kohtaamisesta. Työ sijoittaa uskonnollisen ja romanttisen kuvaston koulu- ja virastoympäristöön; pyrkien löytämään uusia näkökulmia tiloihin ja tilanteisiin, jotka on tyypillisesti totuttu näkemään banaaleina ja mystiikasta vieroitettuina.


Galleria Rajatila

Karoliina Paapan internet-sivut
Mikko Keskiivarin videotaidetta Vimeossa

0 comments: