tiistai 18. syyskuuta 2012

Eurooppalaisia äänimaisemia Finlaysonilla


Eurooppalainen äänimaisemanäyttely Discovering the soundscapes of Europe avautuu 20.9. Galleria Nottbeckissa, Finlaysonin alueella. Näyttely on osa European Acoustic Heritage -projektia, joka tutkii äänimaisemaa osana eurooppalaista kulttuuriperintöä. Näyttely on avoinna 20.-27.9., arkisin klo 10-18 ja viikonloppuna klo 12-16. 

Äänimaisemana Vesi -kilpailu -
vielä tänään voit äänestää täällä!

Näyttelyssä on kuultavissa myös European Acoustic Heritage –projektin “Äänimaisemana Vesi” -kilpailun voittajatyöt.
Yleisöäänestys parhaasta sävellyksestä on käynnissä verkossa http://europeanacousticheritage.eu/contest/ 3.-18.9.2012. 

Eurooppalainen äänimaisematutkimus esittäytyy seminaarissa ja konferenssissa 19.-20.9.2012.

EAH Seminaari 19.9. klo 16-18.30
Discovering the soundscapes of Europe – EAH exhibition and publication

Seminaari keskittyy avaamaan projektissa tehtyä äänimaisematutkimusta ja -kulttuuriperintöä kokoavaa työtä ja julkaisee European Acoustic Heritage – State of Art -julkaisun, jonka ovat toimittaneet Meri Kytö, Nicolas Remy ja Heikki Uimonen. Seminaarissa esitellään myös näyttelyn taustoja sekä kilpailun finalistityöt.
Puhujina seminaarissa ovat Nicolas Remy, Cresson - The Centre for research on sonic space & urban environment (Ranska), Jürgen Schöpf, Phonogrammarchiv at Austrian Academy of Sciences
(Itävalta), Horacio González Diéguez, Escoitar.org (Espanja) sekä Heikki Uimonen Sibelius-Akatemiasta ja Meri Kytö Itä-Suomen yliopistosta.
Seminaarin kieli on englanti.

EAH konferenssi 20.9. klo 10-16

Teemoina aamupäivässä ovat: Acoustic Planning / Design in Cities, Transphonic sounds, the Media and the Everyday Sonic Environment, Sound environment and tourism, Importance of soundscape archives sekä Sound art and pedagogy.
Iltapäivällä syvennytään teemoihin liittyviin aiheisisiin workshop-työskentelyllä. Mitkä ovat paikkoja ja äänimaisemia, jotka ovat mielestämme osa kulttuuriperintöä? Kuinka ääniä voidaan arkistoida ja miksi? Mitä akustisella suunnittelulla voidaan saada aikaan elinympäristössämme?
Tilaisuuden kieli on englanti.

Seminaari ja konferenssi pidetään Työväen keskusmuseo Werstaan auditoriossa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
 

0 comments: