keskiviikko 29. elokuuta 2012

Mediapolis innosti TAMKin avajaisissa”Edessämme on innostava ja hieno yhteinen tulevaisuus”. Näillä sanoilla summasi YLEn toimitusjohtaja Lauri Kivinen luottamuksensa Mediapolis-hankkeeseen TAMKin avajaisissa 29.8.  Opiskelijat ja opettajat Finlaysonin toimipisteestä ovat siirtymässä Tohlopin alueelle syksyllä 2014. 

Mediapoliksesta on tulossa mediayritysten, YLEn ja TAMKin kulttuurialan kumppanuusverkosto. Yksityisiä yrityksiä on tässä vaiheessa mukana nelisenkymmentä. YLE panostaa  Tohlopissa jatkossa mm. draamaan, lastenohjelmiin ja viihteeseen sekä HD-tuotantoihin.

YLE Tuotannon päällikkö Minna Tiihonen korosti avajaisissa, että YLEn, opiskelijoiden ja ICT-yritysten yhteistyö voi luoda myös kokonaan uutta yritystoimintaa esimerkiksi digitaalisten palveluiden muodossa. ”Mediapolis onnistuu, ja paljon enemmän”, totesi Tiihonen. 

Kivinen luonnehti YLEn lähtökohtia hankkeeseen käsitteillä rohkeus, roolit, reiluus ja rekrytointi. Rohkeutta ja muutosvalmiutta hanke tule vaatimaan kaikilta osapuolilta. Eri toimijoiden roolit, vastuut ja velvoitteet on silti syytä pitää selvinä. Reiluus tarkoittaa mm. sitä, että työharjoittelun käytännöistä sovitaan yhdessä ja asiallisesta työstä maksetaan asiallinen palkka. YLE kaipaa nuorta näkökulmaa sekä mediasisältöihin että median käytön uusiin muotoihin, ja myös entistä sujuvampi rekrytointi on tavoitteena.

Opettajilta Kivinen toivoi mediayritysten käytännön tarpeiden seuraamista ja huomioon ottamista opetuksessa. Yhteisten tutkimus- ja kehityshankkeiden tavoite tuli sekin keskustelussa esiin. 

Myös TAMKin terveysalalla tapahtuu koulutuksen ja työelämän yhteistyön tiivistymistä. Kaupin kampukselle kaavaillaan sairaanhoitopiirin johdolla oppimisympäristöä, jossa hoitoalan ja lääketieteen opiskelijat harjoittavat kliinisiä käytännön taitoja moniammatillisesti.

Vuoden TAMKilaisen tittelin avajaisissa julkisti TAMKO:n puheenjohtaja Heli Lahti. Palkinnon pääsi noutamaan matematiikan opettaja Pia Ruokonen-Kaukolinna, jota opiskelijat luonnehtivat mm. avuliaaksi, vaativaksi mutta tasapuoliseksi ja opetustaidoiltaan erinomaiseksi.

Teksti ja kuva: Pertti Näränen

0 comments: