maanantai 13. elokuuta 2012

Kesä jatkuu, lukuvuosi alkaa: uudet opiskelijat saapuvat huomenna!Uusi lukuvuosi on käynnistynyt! Opettajat ja henkilökunta ovat palanneet kesälomiltaan ja huomenna koulu täyttyy uusista opiskelijoista. TAMKin Finlaysonilla toimivan kampuksen koulutusohjelmissa aloittaa yhteensä 108 opiskelijaa: Elokuvan ja television koulutusohjelmassa 60, Kuvataiteessa 23 ja englanninkielisessä Degree in Media -ohjelmassa 25 opiskelijaa.

Kesällä ei ole vain lomailtu, vaan opiskelijamme ovat toteuttaneet monia projekteja, tapahtumia ja näyttelyitä. Viikonlopun aikana avautui Y-festivaali koulun lähellä Näsinpuistossa - tästä enemmän aiemmassa blogitekstissä ja nettisivulla: http://y-festivaali.tamk.fi/
. Kuvataiteen opiskelijoiden töitä on esillä myös Pyhtäällä elokuun loppuun saakka Stockfors Art Fair -näyttelyssä, joka on järjestetty yhdessä Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa - tapahtuman tietoja löytyy Facebookista.
Kuvataiteen koulutusohjelman aktiivisuus näkyi myös Viikinsaaressa, jossa perinteinen Ars Viikinsaari -ympäristötaidenäyttely oli eilen avoinna viimeistä päivää ja Vuoreksessa asuntomessuilla, jossa koulutuspäällikkö Juha Suonpään valokuvia oli esillä sähkönjakokaapeissa.

Elokuvan ja television opiskelijat ovat puolestaan kuvanneet kesän aikana useita dokumentteja, joista yksi vei kuvausryhmän Serbiaan asti. Muita dokumenttien aiheita ovat muun muassa Abu Fuad, Tampereen ensimmäinen kebab-kauppias, ja tansanialainen jalkapallojoukkue, jonka peliä Helsinki cupissa seurattiin. Näistä projekteista lisätietoja blogissa lähiaikoina! Labyrintti -fiktion kuvauksissa on mukana suuri joukko opiskelijoitamme - lyhytelokuvan sivut löytyvät täältä. Elotv:n ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat myös toteuttivat onnistuneen Juhannuslaituri -tapahtuman juhannusaattona Tampereen rautatieasemalle - tapahtuma näkyi Yle TV 1:n suorassa Juhannusjuna-lähetyksessä.

Median koulutusohjelman opiskelijat ovat olleet aktiivisina Assembly Summer 2012 -tapahtumassa. Median opiskelijoiden kuulumisia voi seurata heidän blogistaan!

0 comments: