sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Ikuinen Galleria esittää: Virpi Viljanmaan performanssi "Avajaiset"


Ikuinen Galleria
7.-11.12.2009 klo 16-17
Virpi Viljamaan performanssi Avajaiset

Finlaysoninkuja 3
33210 TAMPERE

Näyttelykutsu:

Mitä on taide ja sen arvo? Vai onko taide katoamassa? Ja mikä on taiteilijan osa taiteen tekemisessä? Näitä kysymyksiä kysytään performanssissa "Avajaiset".

Mikä on taiteen merkitys? Ihmisellä on hyvät oltavat, hän syö, ostaa ja viihtyy. Joku kerää rahat jossain, me muutumme kulutuskoneiksi. Mistä taide puhuu? Kaipuusta, kivusta, kysymyksistä, vastauksista, olemassaolon taistelusta - ja sitähän myös taiteen voi ajatella olevan - mutta, se kurottaa jonnekin korkeammalle, se on puhetta maailman syvällä äänellä, se on kiteytymä, kristalli, toinen taso. Se on unelma, kollektiivinen uni, se on meidän merkityksemme, se luo ja synnyttää meidät. Mikään ei ollut enää mitään muuta kuin peliä. En tiennyt enää, kuka olin. Minullekin oli hinta - mitä korkeampi, sitä parempi minä olin? Miljoonaa euroa kuulostaa hyvältä. Minulla on aikaa joskus vain maata paikoillani unta nähden. Mielessäni, tai sinun mielessäsi, makaan nyt lumikinoksessa talvella katsoen tyhjään avaruuteen, ja rannalla keväällä kuunnellen äärettömän meren ääntä. Mikä on turhaa, ja mikä ei? En ole varma, enkä vastaa. Tervetuloa performanssiin "Avajaiset" klo 16-17 (huom. poikkeuksellinen aika) maanantaista perjantaihin 7.-11.12!

Ikuinen Galleria (Facebookissa)
Ikuisen Gallerian aikaisemmat näyttelyt (TTVO blogi)

Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen ja viestintäalan koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.

0 comments: