maanantai 7. joulukuuta 2009

Hannaleena Haurun Jos kaadun nyt Animateka festivaalilla


Kahdeksansilla Animateka-elokuvafestivaaleilla Sloveniassa 7-12.12. teemamaana on tänä vuonna Suomi. Yksi suomalaista lyhytelokuvatuotantoa edustavista elokuvista on Hannaleena Haurun opinnäytetyö Jos kaadun.

Elokuvaprojekti sai aikanaan lentävän lähdön: vuonna 2005 Hannaleena Haurun käsikirjoitus palkittiin arvostetussa eurooppalaisessa Nisi Masa -käsikirjoituskikilpailussa. Huomionosoituksena Nisi Masalta ei tullut vain kunniakirjaa, vaan 4 000 euroa tuotantotukea. Tuotantotukea myönsi myös YLE TV1:n Uusi kino. Jos kaadun valmistui 2007, ja se on kutsuttu elokuvafestivaaleille lukuisiin Euroopan maihin (mm. Cannesin elokuvajuhlille), Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Se on palkittu Tampereella, Oberhausenissa ja Uppsalassa. TV1 on esittänyt elokuvan kahdesti.

“Jos kaadun” on lyhytelokuva Kaarinasta, 27-vuotiaasta suomalaisesta sahatyöntekijästä. Kaarina kertoo työstään 2000-luvun suomalaisella sahalla. Työnsä ohessa Kaarina kaatuu, toistuvasti. Elokuvassa dokumentaarinen ja runollinen kerronta yhtyvät: Kaarinalle kaatuminen on rakastumisen indeksi.
”Jos kaadun” esittelee kolme mahdollista lähestymistapaa rakastumiseen, näkökulma riippuu tavasta lukea elokuvan kronologiaa. Lisäksi kerronta yhdistää ihmiset, koneet ja puut tutkimalla, miten automaatio on osa 2000-luvun arkea.

Nyt elokuvan voi nähdä myös internetissä.

Animateka-festivaali
Jos kaadun internetissä

Aikaisemmat Jos kaadun jutut tässä blogissa

0 comments: