keskiviikko 27. elokuuta 2008

Lokakuussa MindTrekkaillaan - valmistelut loppusuoralla


MindTrek on pohjoismaiden suurin vuosittainen digimediatapahtuma ja kilpailu. MindTrek on myös ollut yksi TTVO:n vuosittaisista suurponnistuksista jo vuodesta 1997.

MindTrek koostuu nykyään kolmesta osasta:
  • MindTrek- konferenssista, joka tänä vuonna järjestetään 7.-9.10. hotelli Rosendahlissa Tampereella. Konferenssi on kansainvälinen ammattilaistapahtuma, jossa on noin 100 puhujaa rinnakkaisissa istunnoissa.
  • MindTrek kansalaistapahtumista lokakuun toisella viikolla. Tänä vuonna tapahtumia on pitkälle toistakymmentä eri puolilla Tamperetta.
  • MindTrek-kilpailuista, joiden ilmoittautumisaika päättyy jo syyskuussa. Eri kilpailuissa jaetaan rahapalkintoja yhteensä 39 008 euroa. Yksi kilpailuista, Mun Tampere videokisa (2000 €) on suunnattu kaikelle kansalle.
TAMK on MindTrekin perustajajäsen, ja varsinkin TTVO:lla toimivat viestinnän ja kuvataiteen opiskelijat ja henkilökunta ovat paitsi osallistuneet MindTrekiin, olleet monella tavalla mukana tapahtumien järjestelyissä.

Tänä vuonna TAMK kantaa päävastuun MindTrek-kilpailujen järjestämisestä, mutta on monessa muussakin mukana. Opiskelijat kartuttavat opintopisteitään kirjoittamalla oppimisraportteja konferenssista ja tekemällä projekteja jotka tukevat MindTrekin järjestelyjä.

MindTrekin taustalla ovat tamperelaiset korkeakoulut yhteistyössä alan yritysten kanssa. MindTrekin päärahoittaja on Tampereen kaupunki.

MindTrek konferenssi on hyvin kansainvälinen, puhujia ja osanottajia saapuu Australiasta asti. Yksi MindTrek-kilpailuista, Nokia Ubimedia Award, on kansainvälinen. Mun Tampere -videokisassa on myös oma sarjansa ulkomaalaisille Tampereen ystäville.

MindTrekin sivuille

Kuva: Irina Blomqvist, MindTrekin varapuheenjohtaja ja TAMKin multimedian opiskelija vm. 1997 tervehti viime vuoden MindTrek palkintogaalan yleisöä.

0 comments: