keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Viestinnän opiskelijat Göteborgin filmifestivaaleillaYksi TTVOn opiskelijoiden arvostama seikka on koulutusohjelmiemme kansainvälisyys. Opiskelijat käyvät festivaaleilla, opiskelijavaihdossa ja työharjoittelussa kaikilla mantereilla, vastaavasti TTVOlla on alati pitkä- ja lyhytaikaisia vieraita maailmalta.

Opiskelijamme Sanni Rajapolvi, Ville Makkonen, Jouni Piipponen, Kati Syrjälä, Johanna Tarvainen ja Andrea Zapata Girau pystyttivät tänään Göteborgs Filmhögskolanin tiloihin esityspisteen, jossa esitettiin koulumme elokuvia pohjoismaisten elokuvakoulujen opiskelijoille ja opettajille. Esitysten välissä he kertoivat media-alan opiskelusta Tampereella.

Muista Nordicil-jäsenkouluista olivat edustettuna Göteborg, Tukholma, Helsinki, Kööpenhamina ja Lillehammer. Elokuvaesittelyjen painopiste oli harjoitustöissä.
Samaan aikaan Göteborgissa ovat käynnissä 31.Göteborgin kansainväliset elokuvafestivaalit. TTVO:n opettajat Ari Koivumäki ja Mikko Uimonen osallistuvat vielä opettajaseminaariin ja Nordicil-kokoukseen.
Opettajien raportoima vaikutelma: Teknisesti koulumme työt ovat huippuluokkaa, mutta sisällöllisesti meillä on vielä kehitettävää suhteessa perinteisiin elokuvakouluihin, joiden harjoitusmetodit (masterkuvaharjoitukset, improvisoidut kohtausharjoitukset yms.) olivat kiinnostavia. Säännöllisten, metodologisten sormiharjoitusten tarve on selkeä.

Oheinen kännykkäkuva tuli suoraan paikan päältä, odotamme parempia kuvia pian.
Göteborgin filmifestivaali

0 comments: