tiistai 29. tammikuuta 2008

Miksi ennakkotehtävät?

Moni kysyy, miksi kuvataiteen ja viestinnän koulutusohjelmiin ei voi hakea kuten moniin muihin ammattikorkeakouluohjelmiin: täyttää vain verkossa yhteishaun lomakkeen ja haku on valmis?
Ennakkotehtävät tarvitaan, koska halukkaita on niin paljon. Hakulomakkeen ja kouluarvosanojen perusteella meidän on mahdoton tietää, ketkä hakijoista sopivat parhaiten nimenomaan meidän koulutusohjelmiimme.
Ennakkotehtävät ovat työläitä, ja karsinnan ensimmäinen vaihe toteutuukin juuri sillä hetkellä, kun opiskelupaikkaa hakevat päättävät, ryhtyvätkö hommiin vai etsivätkö jotain helpompaa.
Seuraavassa vaiheessa kuvataiteen koulutusohjelman ja viestinnän suuntautumisvaihtoehtojen hakijoiden ennakkotehtävät seulotaan kukin omassa työryhmässään. Yritämme löytää parhaat, sellaiset ennakkotehtävät joiden tekijöillä näyttää olevan edellytykset onnistua valitsemassaan koulutuksessa. Motivaatiota etsitään suurennuslasilla.
Kolmanteen vaiheeseen, valintakokeisiin, kutsutaan noin kolme kertaa enemmän hakijoita kuin lopulta valitaan. Valintakokeissa on aina löydetty riittävästi hyviä opiskelijoita, valitettavasti moni kelpo hakija jää rannalle. Moni on valittu toisella tai kolmannella yrittämällä.

0 comments: