tiistai 26. helmikuuta 2019

Virtual Writers´ Room -seminaari pe 8.3.2019

Virtual Writers´ Room -hanke järjestää perjantaina 8.3. ensimmäisen käsikirjoitusseminaarinsa Tampereen tarinatehtaassa (Rullaamo, Finlaysoninkuja 6). Maksuton tapahtuma on osa Tampereen elokuvajuhlien Script Tampere -tapahtumaa.

Klo 1o alkavassa tapahtumassa käsikirjoittajat Jari Olavi Rantala (TV-sarja Karppi) ja Miira Karhula (Aallonmurtaja) keskustelevat sarjojen käsikirjoittamisesta ja valottavat työprosessejaan.

Iltapäivällä keskustellaan erityisesti TV-sarjojen ryhmäkäsikirjoittamisesta. Mukana ovat mm. pääkirjoittaja Laura Suhonen (Koukussa) sekä jaksokirjoittajat Paula Mononen (Sorjonen) ja Juha Karvanen (Roba).
VWR-seminaarissa esiintyvät Laura Suhonen ja Jari Olavi Rantala vierailivat myös Ylen Tähtihetki-lähetyksessä kertomassa TV-sarjojen käsikirjoittamisesta. Linkki haastatteluun: https://areena.yle.fi/1-50083032?autoplay=true

TAMKin ja Metropolian yhteinen VWR-hanke kehittää ryhmäkäsikirjoittamisen uusia muotoja ja online-työympäristöjen käyttöä. Työtapoja oppimassa ja kehittämässä on myös kahdeksan käsikirjoittajaa, joiden yhteistyön tuloksia pyritään viemään tuotantoon asti.

Hankkeen keskeisiä vetureita ovat käsikirjoituksen lehtorit Timo Lehti (Metropolia) ja Teppo Nuutinen (TAMK). Tänä vuonna käynnistyneen hankkeen yhteistyöverkostossa ovat mukana myös  mm. Film Tampere, Sunklo ry ja Yle Draama.

Koko Script Tampereen ohjelma näkyy tuolla: https://tamperefilmfestival.fi/tapahtumat/script-tampere-2019/

0 comments: