perjantai 4. toukokuuta 2018

AVEK-lehdessä asiaa koulutuksesta

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen julkaiseman AVEK-lehden uunituore numero sisältää painavaa asiaa alan koulutuksesta.

Lehdessä TAMKin käsikirjoituksen lehtori Teppo Nuutinen kertoo Metropolian ja Ylen kanssa luodusta ryhmäkäsikirjoittamisen koulutuksesta eli Virtual Writer's Roomista. VWR-konseptissa käsikirjoituksen opiskelijat kehittävät sarjadraamoja pienryhmissä työskennellen myös virtuaalisesti ZOOM-konferenssiohjelman avulla. Samalla on tutkittu etäryhmätyön etuja ja haasteita luovan työn kannalta.

Ohjauksen ja käsikirjoituksen lehtorimme Arto Koskinen käy läpi pitkän Nokia Mobile -dokumenttinsa opetuksia. Innovaatioiden varassa elävä organisaatio voi tuhoutua ylimielisyyteen, liialliseen sisäiseen kilpailuun ja tehokkuuslukuja palvovaan excel-johtamiseen. Pätee epäilemättä muuallakin kuin matkapuhelinten maailmassa...

Muita näkökulmia tarjoillaan mm. elokuvahistorian opetuksesta (Satu Kyösola), leikkaajasta dokumenttielokuvan  luojana (Iikka Vehkalahti) ja siitä, miten voi opettaa sellaista jota ei vielä ole (Susanna Helke). Lehdessä kerrotaan myös tuotantokannustimista ja Tampereen tavoitteesta nousta AV-alan Mekaksi.


AVEK-lehden kansi 1/18

AVEK on Suomen tärkein lyhytelokuvien ja mediataiteen rahoittaja, joka tukee myös alan kehitystoimintaa ja kulttuurivientiä. AVEK-lehden uusimman numeron pääsee lukemaan tästä linkistä: http://www.kopiosto.fi/avek/avek_lehti/fi_FI/arkisto_liitteet/_files/99964864309698862/default/aveklehti_18_1_suoj.pdf

0 comments: