tiistai 22. tammikuuta 2013

Petri Ala-Maunus galleria Sculptorissa ja Lontoossa

Petri Ala-Maunus: La-la land, 2012, 170 x 170 cm, oil on canvas.

Kuvataiteen koulutusohjelman maalauksen opettaja Petri Ala-Maunuksen näyttely Übernatur avautuu Helsingissä gallleria Sculptorissa tiistaina 22.1. Lisäksi hänen teoksiaan on mukana 25.1. avautuvassa näyttelyssä Sublimate Sublime  Subliminal Lontoossa Underdog galleryssä.


Petri Ala-Maunus viittaa teoksissaan taidehistoriaan, muotokuvaan, maisemaan tai populaarikulttuurin kuviin ja tuottaa näistä monimerkityksellisiä tulkintoja.

Näyttelyssään Übernatur hän palaa paratiisimaisemaan, ihmisen utopistisen kaukokaipuun kuvaan. Maalausten maisema on mielikuva jostain kaukaisesta, unelma paikasta, ajasta tai tilasta, jossa kaikki on hyvin ja täydellistä. Tuota teosten tarjoamaa paikkaa ei löydy luonnosta vaan pikemminkin kollektiivisesta kuvamuististamme. Ala-Maunus piilottaa maisemaansa ihmisen kuvittelemaa luontokuvaa, joka erottuu todellisuudesta ja on olemassa vain tulkitsijan ja katsojan kautta. Übernatur, Supernature, Yliluonto väreilee maalauksen tilassa kätkien sisäänsä kertomukset, seikkailut, uskomukset ja myytit, rinnakkaisen todellisuuden, johon ehkä haluaa uskoa, mutta joka ei loma- tai luontokuviin tallennu. Übernatur –näyttelyssä luonto menee yli, piilottaa uhkaa valtaviin, vyöryviin metsiin, putouksiin, pilviin ja vuoriin.


A4 Paradise, craphite on found a4 papers.
 

1 comments:

Sirkka Alén kirjoitti...

Uskomattoman upeita tauluja! Kelpais munkin seinälle. Wau!!!