torstai 12. heinäkuuta 2012

Saimaan ja Tampereen ammattikorkeakoulujen kesänäyttely on nyt avoinna!

Stockfors Art Fair
Stockforsin vanha tehdasalue
Harjuntie 111, Pyhtää
21.6-20.8
ti-su 11-17

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoiden kokeilukenttä Ikuinen Galleria  toimii elävänä lähtöalustana uusille opiskelijalähtöisille projekteille. Vireän toiminnan tuoreimpana todisteena on Pyhtäälle 20.6. avautunut yhteisnäyttely Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa.
Anne Järvi ripustaa miljööseen täydellisesti istuvaa teostaan Pyykkipäivä

Ikuisen Gallerian viikkokokouksissa virinnyt ajatus kuvataideopiskelijoiden kentän tiivistämisestä ja tunnistamisesta johti kevään myötä opiskelijoiden väliseen sähköpostikeskusteluun.
Aktiivisesti alusta lähtien keskustelussa mukana ollut Saimaan ammattikorkeakoulu tarjosi huhtikuussa tamperelaisille kanssaopiskelijoille ainutlaatuista mahdollisuutta osallistua Pyhtään Stockforsin tehdasalueelle ripustettavaan kesänäyttelyyn.
Tampereen ja Saimaan ammattikorkeakoulujen opiskelijoista koostuva
näyttelytyöryhmä arvioi Laura Impolan teoksen Juhlat sijaintia

Koko kevään kestänyt tiivis ja hektinen suunnittelutyö sai huipennuksensa 15-20.6., kun kahden koulun kuvataideopiskelijat kohtasivat yhteisen ripustusviikon merkeissä historiallisella tehdasalueella. Tilaisuuden ja paikan ainutlaatuisuus paljastui viimeistään silloin, kun tulevat kuvataiteilijat pääsivät näkemään jylhän rakennuksen sisätilat. 1820-luvulla valmistuneessa puuhiomossa on tuttuja kaikuja koskikaupunkien kasvateille: tiilikerrostumat huokuvat työn historiaa samalla kun kohiseva vesivoima säestää näyttelyvieraiden kulkua.
Tampereen osallistuminen 8. kertaa järjestettävään kesänäyttelyyn näkyi
erityisesti videotaiteen osuuden kasvamisena. Kuvassa Henna Lainisen teos Ihme.

Ripustusviikko kokosi noin 20 kuvataiteen opiskelijaa ja kaksi kuvataiteen ammattikorkeakouluakoulua yhteen. 101-teosta odottivat kuplamuovikääreissään ja aaltopahvipakkauksissaan viikon alussa ripustamistaan, lopulta jokainen teos löysi oman paikkasidonnaisen sijansa. Viikko huipentui yhteisiin avajaisiin ruukin piippuhalliin ripustetun ITE-kaakossa näyttelyn kanssa. Avajaisista huokui pidäkkeetön mieltälämmittävä näytteillepanijoiden ja paikallisten toimijoiden innostus kulttuurityötä kohtaan. Yhteistyö jatkunee myös ensi syksynä, kun odotamme Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden vierailua Ikuiseen Galleriaan.

Sitä ennen, kesämatkakohteista mainioin löytyy Porvoon ja Kotkan väliltä, Pyhtäältä Stockforsin ruukkialueelta. Teollisuusneuvos Reino Uusitalo ja Pyhtään kunta ovat luomassa ruukkimiljööseen ihailua herättävän kulttuurikohteen, kiitos siitä.

Teksti ja kuvat: Laura Laukkanen

Lue edellinen juttu aiheesta
|||
Facebook:
Ikuinen Galleria
Stockfors Art Fair
|||
Ikuinen Galleria on Finlaysonin alueella osoitteessa Finlaysoninkuja 3. toimiva taidetila, jossa esitellään tuoretta ja kiinnostavaa nykytaidetta. Sen tärkein tavoite on mahdollistaa Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmien opiskelijoiden kokeileva näyttelytoiminta. Lisäksi se toimii näyttelytilana myös muiden taidekoulujen opiskelijoille ja opettajille Suomessa ja ulkomailla.
|||

0 comments: