maanantai 12. helmikuuta 2018

TAMK-tiimi voitti Uneton48 Docs -kilpailun!Uneton48 ja Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestivät tammikuussa kilpailun, jossa piti toteuttaa dokumenttielokuva 48 tunnissa. Mediapoliksen opiskelijatiimi voitti tämän laatuaan ensimmäisen Uneton48 Docs -kilpailun teoksella, joka pohtii moniäänisesti huolta yhteisestä tulevaisuudestamme.

Kilpailuun osallistui yli 40 tiimiä Suomesta, Saksasta ja Norjasta. Jokaiselle joukkueelle arvottiin teema, jota elokuvan tuli käsitellä. Teemat olivat vapaus, kunnioitus, illuusio, mielikuvitus ja tulevaisuus – ja TAMK-tiimi sai käsiteltäväkseen tulevaisuus-teeman.
"Tää kaikki riittäs meille aivan hyvin, jos se jaettas tasasemmin", sanoo lavastaja Tuomo Dahlman, yksi dokumentin äänistä.
 
Uneton48-konseptilla on kilpailtu jo kohta kymmenen vuoden ajan, mutta aiemmin vain fiktioelokuvien muodossa. Toukokuussa on luvassa 10-vuotisjuhlakilpailu, jossa palataan fiktioiden pariin. Konseptin yhteistyökumppaneita ovat mm. Elisa Viihde, Finnkino, Taiteen edistämiskeskus, elokuvafestivaalit ja monet alan yritykset.

Voittajatiimissä toimivat tuottaja Henna Heinonen, ohjaaja Jesse Eskelinen, kuvaajat Jani Frisk ja Konsta Verta, leikkaaja Elina Risto, kuvaussihteeri Klaus Risto sekä äänisuunnittelusta kollektiivisesti vastanneet äänittäjä Petri Kärkkäinen, Konsta Verta ja Klaus Risto.

Voittajaelokuva jatkaa elämäänsä tänä keväänä eri kaupungeissa järjestettävien Doc Lounge -esitysten alkuelokuvana.  Elokuvan voit jo nyt katsoa täältä: https://vimeo.com/255250684

0 comments: