maanantai 18. joulukuuta 2017

Nokia Mobile - Matkapuhelimen tarina Amsterdamin IDFA:ssaIDFA, International Documentary Filmfestival Amsterdam on maailman suurin ja arvostetuin dokumenttielokuvafestivaali. Sinne kokoontuvat alan ammattilaiset ympäri maailmaa kerran vuodessa katsomaan ja kokemaan elokuvia sekä tilaamaan niitä muille festivaaleille ja tv-kanaville. 

Nokian tarinan leikkaaja Joona Louhivuori (oik) ja ohjaaja Arto Koskinen IDFAn näytöksessä. Kuva: Jouko Aaltonen. 
TAMKin ohjauksen ja käsikirjoituksen lehtorin syksyllä ensi-iltansa saanut Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina oli valittu ainoana suomalaisena dokumenttielokuvana festivaalin Panoraama-sarjaan. Myös ohjaaja oli kutsuttu kertomaan elokuvasta, sen ihmisistä ja siitä, mitä tapahtui Suomen matkapuhelinihmeelle.

Amsterdamiin kokoontunut yleisö on aktiivista katsojakuntaa, ja myös Nokia Mobile kiinnosti sekä paikalle kokoontuneita alan ammattilaisia että Amsterdamin asukkaita. Amsterdamissa dokumenttielokuvia kokoontuu katsomaan ihmisiä kaikista ikäryhmistä – lapsista aikuisiin ja liikemiehistä tai -naisista, insinööreihin ja vanhempiin herroihin tai leideihin.

Suomalaisen matkapuhelinsaagan tarina kiinnosti. Kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä ja yleisö osallistui kysymyksillään aktiivisesti. Olipa yksi näytös myyty erikseen myös suurelle amsterdamilaiselle lakifirmalle pikkujoulunäytökseksi.

Teksti: Arto Koskinen

0 comments: