sunnuntai 20. elokuuta 2017

Kukista ja mehiläisistä menestyy maailmalla

Janne Vanhasen käsikirjoittama ja ohjaama TAMK-lopputyö Kukista ja mehiläisistä nappasi ensimmäisen palkinnon Rauma Blue Sea Film Festivalilla opiskelijaelokuvien kategoriassa! Tätä ennen elokuva on saanut nuorisoraadin kunniamaininnan Tampereen elokuvajuhlilla ja esitetty mm. Tel Avivin elokuvajuhlilla.


Suhteellisesti isompi uutinen on, että Kukista ja mehiläisistä valittiin juuri maailman 8. parhaaksi opiskelijafiktioksi elokuvakoulujen yhteisjärjestö CILECTin kilpailussa. Se oli samalla paras pohjoismainen sijoitus. Kisan fiktiosarjaan osallistui tänä vuonna 115 elokuvakoulua, jotka myös yhdessä äänestivät voittajat.

Elokuvassa Kukista ja mehiläisistä jäyhä maanviljelijä joutuu poikansa kanssa apteekkimatkalle, kun teineille sattuu pieni vahinko. Komedia puree ja piristää.

Voittajaksi CILECT-kisassa valittiin hollantilaisen NFA:n, koskettava perhedraama When Grey is a Colour, jonka on ohjannut Marit Weerheijm. Toisen sijan sai romanialainen biletyskuvaus A Night in Tokoriki, joka on tehty UNACT-elokuvakoulussa. Kolmanneksi pääsi lontoolaisen NFTS:n Sweet Maddie Stone. Sarjojen parhaat on listattu tuolla: http://www.cilect.org/news/view/566#.WZqT5-lLc2w 



1 comments:

Peeko kirjoitti...

Päivitystä: Concorto Film Festivalilta Italiasta tuli yleisöäänestyksen voitto :-)