torstai 29. lokakuuta 2015

Mediapolis ja Mediacity kohtasivatNorjan Bergenissä on rakenteilla MediaCity-kampus, jonne ovat vuonna 2017 muuttamassa Bergenin yliopiston mediakoulutus, yleisradioyhtiö NRK, kaupallinen kanava TV2, sanomalehti Bergens Tidende ja uusmediayrityksiä. Tavoitteena on innovatiivisen luovan keskuksen synnyttäminen ja yhteistoiminta niillä aloilla missä se hyödyttää kaikkia osapuolia.

Ryhmä Mediacityn keskeisiä toimijoita kävi tutustumassa Mediapoliksen kokemuksiin lokakuun lopulla. Isäntinä toimivat Yle, Technopolis ja TAMK yhdessä. Vieraille esiteltiin Mediapoliksen keskeiset tilat ja toiminnot ja käytiin keskusteluja synergiaeduista, joita yhteinen kampus mahdollistaa. Yhteydenpitoa aiotaan myös jatkaa.

Bergenistä tapaamiseen osallistuivat kaupalliselta TV2-kanavalta Kjetil Frugaard, innovaatioita tukevasta NCE Mediasta Anne Jacobsen sekä Bergenin yliopistosta Ole Mjøs, Ola Johansen, Leif Larsen, ja Rune Indröy. Isäntinä toimivat Mediapolis-päällikkö Minna Tiihonen ja Yle Tuotannon päällikkö Markku Jylhäsalo, johtaja Satu Eskelinen Technopoliksesta sekä TAMKin puolelta koulutuspäälliköt Pertti Näränen ja Timo Kivikangas, yhteyspäällikkö Ari Koivumäki ja yliopettaja Leena Mäkelä.


0 comments: