keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Of Sheep and Men palkittiin Espanjassa

Lyhytelokuva Of Sheep and Men on voittanut Vicin yliopiston Dobleclick-festivaaleilla  parhaan elokuvan palkinnon. Kilpailun lisäksi festivaaliin kuului workshop-viikko, johon osallistui myös ryhmä TAMKin elokuvan ja television opiskelijoita. 

Iiro Holopainen, voittajaelokuvan ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja, kertoo elokuvasta seuraavaa:

”Elokuvan idea syntyi asiakasprojektikurssin varjolla. Asiakkaalle ideoimamme mainoksen käsikirjoitus venyi sellaisiin sfääreihin, että asiakas ei sitä enää itselleen kelpuuttanut. Päätimme kuitenkin vääntää siitä elokuvan, koska, en tiedä, merkityksellistä on tekeminen itsessään.

Of Sheep and Men kertoo lampaan kielellä puhuvien ihmisten yhteisössä asuvasta
Davidista, joka yhtenä aamuna herää realisaatioon, että hän ei ehkä olekaan lammas. Kaikki elokuvan dialogi tapahtuu siis eläinten kielillä, mikä tekee elokuvan taustalla olevat ajatukset – näin ainakin toivoimme – universaalisti omaksuttaviksi.

Tarinaltaan konventionaalista, mutta muodoltaan hyvin epäkonventionaalista elokuvaa oli paperilla vaikea saada myydyksi, mutta siitä huolimatta työryhmämme työskenteli kaikilla voimillaan sen valmistumista kohti. On miellyttävää kuulla, että ainakin katalonialaiseen mielenmaisemaan elokuva on sopinut.”

Kuva: Tommi Moilanen

0 comments: