lauantai 25. tammikuuta 2014

Galaxin tähtihetki
Uusi vuosi alkoi elokuvan ja tv:n toisen vuoden opiskelijoille rytinällä. Syksystä asti jatkunut yhteistyö Ylen kanssa huipentui nuorten bändikilpailun Galaxin Soundin taltioimiseen monikameratekniikalla. Ohjelmat purkitettiin Tampereen Tohlopissa sijaitsevassa Mediapoliksessa, minne vie myös opiskelijoiden koulumatka vuoden lopulla.
Kuukausien harjoittelu näkyi opiskelijoiden ammattimaisissa otteissa kameratyöskentelystä valaisuun. Oma taitolajinsa oli yleisönä toimineen lapsilauman kaitseminen sekä mehun ja keksien kantaminen heidän kätöstensä ulottuville. Bändit saivat osansa tuottajaopiskelijoiden huolenpidosta ja catering-porukka huolehti siitä, että kahvia ja välipalaa oli henkilökunnalle tarjolla.
  
Tunnelmat niin studiossa, ohjaamossa kuin lämpiössä olivat monenkirjavia. Rattoisa oleskelu saattoi yllättäen vaihtua tositoimintaan ja eräs opiskelija totesikin osuvasti: ”Tyyntä myrskyn edellä!”

Galaxin Soundissa esitettävät insertit ja tarinavideot on ideoitu ja kuvattu syksyllä opiskelijoiden toimesta. Inserteissä seikkailevat bändit kilpailevat Galaxin Soundin voitosta.

Tamkin ja Ylen vastaavanlainen yhteistyö oli kerrassaan toinen. Tänä vuonna ohjelma tulee edellisestä poiketen omana kokonaisuutenaan ulos, sillä aikaisemmin Galaxin Soundi oli osa nuortenohjelma Galaxia. 


Viidelle bändille omistetut jaksot esitetään Ylen TV2:ssa 22.3.2014 alkaen, ja kilpailun voittaja julkistetaan grande finalessa 26.4.2014.

Teksti Virva Heinimaa, kuvat Sasu Riikonen

0 comments: