tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sienissä maailmalla

Olen onnekseni päässyt oppimaan paljon uutta luokkahuoneiden ulkopuolellakin: Opiskeltuani puoli vuotta vuorella keskellä ei-mitään etelä-Japanissa, saavuin Aasian metropoliin Hong Kongiin tekemään työharjoitteluni.

En ikinä saa tarpeeksi ihmisten reaktioista vastatessani kysyjille myyväni lääkinnällisiä sieniä. Toisin kuin taikasienet, Four Sigma Foodsin (http://www.foursigmafoods.com) käyttämät sienet ovat vuosituhansien ajan olleet käytössä esim. perinteisen kiinalaisen lääketieteen kulmakivinä. Tänään Hong Kongissa näen samoista sienistä tehtyjä terveystuotteita niin kauppojen kuin apteekkien hyllyillä sekä pikaruokapaikkojen menuissa!


Viikottainen workshop, aiheena "self leadership" Happy Valleyn toimistolla.


Harjoitteluni aikana olen jo saanut haastatella mielenkiintoisia ihmisiä (http://www.foursigmafoods.com/finland-the-hot-spot-of-superfoods) FSF:n blogiin (http://www.foursigmafoods.com/blog), sekä tehdä muita internetsisältöjä ja lähinnä markkinointiin liittyviä tehtäviä. Trainee-jakson päätyttyä jatkan sienien parissa, ja teen opinnäytetyöni samalle firmalle. On inspiroivaa saada tehdä töitä ilmapiirissä, joka on innostunutta, kunnianhimoista ja todella omistautunut asialleen. Tuloskeskeisyys antaa vapauden työskennellä milloin, missä ja miten itse parhaaksi näkee, kunhan työt tulee hyvin hoidettua ja ajallaan. Vapaus antaa mahdollisuuden nähdä Hong Kongin elämää ja viettää aikaa miljoonakaupunkia ympäröivässä upeassa luonnossa.


Yksi tehtävistäni oli järjestää kuvaussessio uudelle tuotekatalogille.

Teksti ja kuvat: Tia Tuovinen. Tia on Median koulutusohjelman kolmannen vuosikurssin opiskelija.

0 comments: