keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Virtual Writers´ Room -koulutukseen haetaan käsikirjoittajia!

Virtual Writers´ Room -hanke alkaa pian kouluttaa nuoria, vaikeassa työllistymistilanteessa olevia käsikirjoittajia. Koulutuksen pääpaino on ryhmäkirjoittamisessa ja Writers´ Room -työskentelyssä. Haku on auki 5.12. asti - katso tarkemmat hakuohjeet alta!




Hakijoiksi etsitään:
  • Jossakin 6Aika-kaupungissa asuvia/työskenteleviä (Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Espoo, Vantaa) 18-29 -vuotiaita käsikirjoittajia tai käsikirjoituskokemusta omaavia.
  • Ryhmätyökykyisiä ja sarjakerronnasta kiinnostuneita
  • Vaikeassa työllistymistilanteessa olevia (esim. työtön, freelancer, yrittäjä...)
  • Käsikirjoittajia joilla on mahdollisuus osallistua kontaktipäiviin, etäopetuspäiviin ja työskentelyyn virtuaalisessa writers´ roomissa
  • HUOM! Koulutukseen ei voida hyväksyä päätoimisia opiskelijoita
Vuoden 2019 koulutukseen hyväksytään kahdeksan käsikirjoittajaa. Koulutus alkaa tammikuussa 2019 ja päättyy joulukuussa 2019. Koulutuksen aikana on noin kymmenen lähiopetuspäivää ja noin kymmenen etäopetuspäivää. Tämän lisäksi ryhmät työskentelevät itsenäisesti virtuaalisessa writers´ roomissa (online-työkalut ja -ympäristöt).

Hankkeessa järjestetään myös Master Class -tapahtumia, joissa nostetaan esille sarja- ja ryhmäkirjoittamisen ajankohtaisia teemoja. Tapahtumissa kohtaavat käsikirjoittajat, tuotantoyhtiöt, rahoittajat ja alan oppilaitokset. 

Virtual Writers´ Room on Metropolian ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen ESR-hanke, jonka rahoittavana viranomaisena toimii Hämeen ELY-keskus. Yhteistyökumppaneina toimivat Yle Draama sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Hakuohjeet:Toimita hakemus 5.12.2018 klo 10 mennessä osoitteeseen virtualwritersroom(at)gmail.com 

Hakemuksen täytyy sisältää alla olevat tehtävät 1, 2 ja 3 liitettynä yhteen pdf-tiedostoon, joka on nimetty tyyliin ”OmaNimi_WVR2018.pdf”.

Tehtävä 1: Motivaatiokirje ja yhteystiedot (max. 1 A4-sivu, fontti 12, riviväli 1,5).
Kirjoita vapaamuotoisesti: Mikä on työllisyystilanteesi tällä hetkellä (työtön, ”pätkätöissä”, freelancer, yrittäjä tms.?) Miksi juuri sinä olisit oikea ihminen osallistumaan sarja- ja ryhmäkirjoittamisen koulutukseen? Mitä sarjoja katsot? Millaisissa työryhmissä olet aiemmin toiminut? Yhteystiedot: Nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite

Tehtävä 2: CV + kuva (max. 1 A4-sivu, fontti 12, riviväli 1,5)
Lyhyt elämäkerta, josta ilmenee syntymäaika, elämänkokemus, työkokemus, kokemus käsikirjoittamisesta ja opinnot eri aloilta. Liitä mukaan myös oma kuva.

Tehtävä 3: Ennakkotehtävä (max. 1 A4-sivu, fontti 12, riviväli 1,5)
Kirjoita itsellesi tutusta yhteisöstä, jonka tunnet läpikotaisin. Kuvaile yhteisöä ja sitä ympäröivää maailmaa lyhyesti. Nosta yhteisöstä esiin yksi mielenkiintoinen ja kiehtova henkilö, josta kerrot tarkemmin.

Tallenna tehtävät 1, 2 ja 3 liitettynä yhteen pdf-tiedostoon, jonka nimeät tyyliin
”OmaNimi_VWR2018.pdf” ja palauta pdf-tiedosto osoitteeseen virtualwritersroom(at)gmail.com

Hakijoiden pitää valmistautua haastatteluun joulukuussa 2018. Haastatteluajat sovitaan jokaisen hakijan kanssa erikseen ja ne pyritään järjestämään etäyhteyden avulla. Hyväksytyille ilmoitetaan koulutuksen aloituksesta viimeistään tammikuun alussa 2019.


Lisätietoja:  
Projektipäällikkö Timo Lehti timo.h.lehti@metropolia.fi
Lehtori Teppo Nuutinen teppo.nuutinen@tamk.fi

 


keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Keikkatyö-seminaari ke 14.11. klo 12-15

Keikkatyö – Miten työtä tehdään tulevaisuudessa?
Mediapoliksen KINO-audiotoriossa
Ilmoittautuminen 12.11. mennessä: https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/27275/lomake.html

Seminaarissa Marjaana Toiminen MindMill Networkista väläyttää näkymiä tulevaisuuden uuden työn maailmaan ja sen luomiin mahdollisuuksiin. Työn muodot muuttuvat. Tuleeko keikkatyöstä uusi normaali? Millaisia valmiuksia se edellyttää tulevaisuuden työntekijöiltä?

TAMKin ja Tredun Co-Studio -hankkeessa kokeiltiin keikkatyötä osana opiskelijoiden työharjoittelua ja oppimista. Seminaarissa keskustellaan media-alan keikkatyöläisten nykytilasta, tulevaisuudesta ja työhyvinvoinnista sekä jaetaan hankkeessa saatuja kokemuksia keikkatyöstä ja kevytyrittäjyydestä.

OHJELMA
11.45 Kahvitarjoilu
12.00 Avaus ja hankkeen esittely, Anneli Karppinen, projektipäällikkö Co-Studio -hanke
12.15 – 13.15 Tulevaisuuden työ – muotoja, toimintamalleja ja osaamistarpeita, Marjaana Toiminen, Senior Advisor, Co-Founder MindMill Network
13.20 – 13.40 Media-alan freelancereiden työhyvinvointikyselyn tuloksia, Ninni Pääkkönen, opiskelija TAMK, Media-ala
13.45 – 14.00 Co-Studio-hankkeen tulokset: Keikkakioski -harjoittelukonsepti
14.00 – 14.15 Opiskelijoiden kokemuksia keikkatyön tekemisestä ja kevytyrittäjyydestä
14.15 – 14.30 Co-Studio-hankkeen tulokset: Media-alan työttömien valmennuskokeilu yhteistyössä Työvoimapalveluiden kanssa, Emma Ketonen, YAMK-tutkinto-opiskelija, TAMK
14.30 – 14.40 Alumnin puheenvuoro
14.40 – 14.50 Yleisökeskustelua
14.50 – 15.00 Tulevaisuuden suunnitelmia ja loppusanat, Anneli Karppinen

Ks. myös:
Co-Studiosta: www.co-studio.fi



torstai 1. marraskuuta 2018

Irralliset-lyhytelokuvasarja Yle Areenassa

Viime keväänä TAMK toteutti uudenlaisen mediakasvatusprojektin yhdessä Tampereen yhteiskoulun lukion (TYK) ja Ylen kanssa. Projektissa ilmaisutaidon erityislukio TYKin opiskelijoiden tarinoiden pohjalta toteutettiin viiden toisiinsa limittyvän lyhyelokuvan nuorisosarja. Myös sarjan näyttelijät ovat pääosin TYKin lukiolaisia.

Sarja löytyy nyt Yle Areenasta tästä linkistä.

Vain neljässä päivässä kuvatun sarjan tuotantoryhmä muodostui TAMKin media-alan opiskelijoista ja opettajista. Ennen toteusvaihetta lukiolaiset saivat ohjausta ja opetusta elokuvan ilmaisukeinoista ja dramaturgiasta. Pilottiprojektia tuki myös Business Tampere.

Sarjaan liittyy myös nettisivu www.irralliset.fi - joka on tehty erityisesti mediakasvattajien käyttöön ja sisältää yläasteikäisille suunnattuja tehtäviä.

Muut sarjan linkit alla:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/irralliset/