tiistai 24. tammikuuta 2012

Finnish Game Jam -ennakkoilta


Koska Finnish Game Jam (FGJ) http://finnishgamejam2012.com/ ja Global Game Jam (GGJ) http://globalgamejam.org/ pidetään 27. – 29. tammikuuta yli 40 maassa ympäri maapallon, päätimme järjestää ennakkoillan Uuden Tehtaan tiloissa viikkoa ennen varsinaista tapahtumaa. Organisoimme tapahtuman kolmen aktiivisen scorelaisen voimin ja tarjosimme osallistujille sipsit ja limut. Tämä kerta oli ensimmäinen, kun tällainen tapahtuma on järjestetty ennen FGJ:tä. Tarkoituksena oli vapaasti oleskella, tavata uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja ja kuunnella juttuja esimerkiksi Scoresta, ManseGamesista ja Highscoresta. Tapahtuma streamattiin internettiin suorana ja sitä oli mahdollista katsella koko illan. Jotkut jopa kuuntelivat meidän juttujamme!

Scorelaiset herrat Andy ja Lukas valmistivat illan purtavat. Se oli varsin vakava taistelu

Tapahtuman aikana kuultiin esityksiä. Ensimmäisenä kerroin mitä tällä hetkellä puuhailemme pelikehityskerho Scoressa tällä hetkellä. Tärkeitä pointteja FGJ:stä nousi lavalle kertomaan Annakaisa Kultima. Suvi Latva poikkesi myös jakamaan tietoa ManseGamesista ja lyhyesti Uuden Tehtaan tiloista. Meille Scoren jäsenille erityisen mielenkiintoiselta kuulosti Highscore, josta puhuivat Juho Hartikainen ja Maiju Suutari. Highscoren systeemi toimii niin, että he julkaisevat sellaisten kehittäjien pelejä, jotka eivät ole koskaan aiemmin julkaisseet. Tämä toimisi Scoren kanssa hienosti. Aiommekin tehdä yhteistyötä jatkossa. Teemme pelin Scoressa ja Highscorelta tarjotaan lisenssit, jotta peli voidaan julkaista.
Joukossa oli myös kolme jammaria edellisvuosilta. He kertoivat kokemuksistaan FGJ:n parissa. Oli hienoa kuulla heidän onnistumisistaan ja epäonnistumisistaan. On nimittäin paljon ajateltavaa, kun aiot ryhtyä tekemään peliä 48 tunissa: tiimissä pitäisi olla ainakin yksi pätevä koodari, purtavaksi on hyvä olla omenoita ja kotoa kannattaa ottaa mukaan audiontekovälineet, jos vain olet kykenevä säveltämään musiikkia peleihin. Musiikkipuolen osaajista on aina pulaa!
Henri Sarasvirta kertomassa kokemuksistaan FGJ 2010 ja 2011 –tapahtumissa.

Ajatus tästä tapahtumasta lähti, kun aloin ajatella esimerkiksi Scoren uusia jäseniä. Useimmat eivät ole koskaan tehneet pelejä ennen, eikä heillä ole pelintekoprosessista kokemusta.  FGJ-ennakkotapahtuma olisi hyvä kanava jakaa tietoutta jameista ja auttaa heitä arvioimaan, onko heillä tarpeeksi taitoa lähteä mukaan jameille. Pelijamit ovat melko hyvää kokemusta pelikehittämisestä. Tämä oli ensimmäinen FGJ-ennakkoilta ja järjestettiin rekisteröitymisen sulkemisen jälkeen, joten uusille ei vielä tätä tilaisuutta saatu. Ensi vuonna olisi mukava kuitenkin, jos voisimme saada mukaan uusia ihmisiä tämän hauskan ennakkotapahtuman avulla.

Purtavia oli tarjolla vain rajoitetun ajan.

Teksti ja kuvat: Emma Kiiski.

0 comments: